Altuğ; Girişimcilik fikirlerinizi hayata geçirmekten korkmayın.

2-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Gençlik ve Kültür Değişimi programının ilk ayağında ilimize gelen Gümüşhaneli gençler, ziyaret programlarındaki  teknoloji günü kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (SATSO) ziyaret ettiler.

 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın faaliyet programında yer alan Gençlik Merkezleri arasındaki değişim programı kapsamında farklı illerdeki gençleri buluşturarak, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler ile arkadaşlık, dostluk anlamında güzel ilişkilerin oluşması için köprüler kurmak amaçlanıyor. Bu amaçla Türkiye genelinde başlatılan Gençlik Değişim Programı kapsamında Gümüşhane'den ilimizi gelen 30 kişilik gençlik kafilesi ilimizdeki kurum ve kuruluşları ziyaret ederek ilimiz hakkında bilgiler alıyor.

 

SATSO'yu ziyaret etmelerindeki amacı; “Sakarya'nın ticaret ve sanayisinin kalbi olan Odayı ziyaret ederek ilin ticaret ve sanayisi hakkında bilgi almak istedik” diyerek açıklayan Gümüşhaneli gençlere, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ tarafından ilimizin ekonomik gelişimi hakkında detaylı bilgiler verildi.  

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, Sakarya ilinin bulunduğu konum dolayısıyla bir çok avantajı bünyesinde barındırdığını, önemli metropollere ve sanayi bölgelerine yakın oluşu dolayısıyla ilin sanayisinin oldukça gelişmiş olduğunu belirtti. Sakarya'nın ülkemizin önemli ihracatçı illerinden biri olduğunu belirten Altuğ; “Türkiye'nin sanayi alanında en gelişmiş illeri arasında yer alan ilimiz sahip olduğu imkanlarla daha da çok  gelişme potansiyeline sahiptir.” diyerek ilimizin yatırım için cazip ve tercih edilen illerin başında geldiğini belirtti. İlde tarımsal üretimin çok geliştiğini ve tarım sanayisinin il için önemli katma değer sağladığını, ilin sahip olduğu tüm bu gelişmişliklere rağmen özellikle eğitim alanında sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Altuğ, Cumhuriyetin 100. yılında il olarak önemli hedefler  belirlediklerini belirtti. Bu hedefler arasında gelişmiş sanayisi, sosyal ve kültürel yapısı ile Türkiye'nin  yaşanabilir ilk 15 ilinden biri olmanın ön sıralarda geldiğini söyleyen Altuğ; “gerek eğitim seviyemizi yukarılara taşımak gerekse belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için için ildeki tüm kurum ve kuruluşlar birlikte çalışmalar yürütmekteyiz.” dedi.

 

İlimizde bulunan Sakarya Üniversitesi'nin 55 bin öğrenci potansiyeli ile ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını ve öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralarda geldiğini belirten Altuğ, üniversite sınavına girmiş bulunan heyetteki öğrencilere Sakarya Üniversitesi'ni tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

Kendi başarı hikayesini de misafir gençlerle paylaşan Altuğ, başarılı olmak için çok çalışmak ve hedefleri iyi belirlemek gerektiğine dikkat çekti. Açıklamalarında, ülkemizin dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer aldığına da değinen Altuğ, ülkemizde girişimci sayısını artırmaya ihtiyaç duyulduğunu, dünyayı doğru anlama, insanların ihtiyaçlarını belirleme ve zamana ayak uydurma stratejileriyle hareket eden ve yeni girişimci fikirleri hayata geçiren bir ülke olmak istediklerini belirtti.

“Girişimcilik fikirlerinizi hayata geçirmekten korkmayın. Bu ülkenin geleceği üretmek ve ürettiğini tüm dünyaya satmaktan geçer.” diyerek öğrencilere eğitim hayatları sonrasında girişimci olmaları tavsiyesinde bulundu.

 

 

Ziyaret programları kapsamında SATSO'yu da ziyaret eden Gümüşhane Gençlik Heyeti, Sakarya'nın coğrafyasına ve ekonomik gelişimine hayran kaldıklarını belirterek tarımın ve sanayinin birlikte geliştiği, bunu yanı sıra bir çok turizm potansiyeline  de sahip olan bir ilde misafir olmaktan son derece memnun olduklarını belirttiler.

 

 

Gümüşhaneli misafir gençlerin ziyaret programı, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ'a teşekkürlerini sunarak son buldu.

Haber Tarihi : 5/7/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::