SATSO  Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık ve kurul üyeleri , TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy, TOBB  Genç Girişimciler Üst Kurulu üyesi ve danışmanı olacağı il olarak Sakarya'yı seçen KOTON mağazalar zinciri kurucusu  Gülden Yılmaz , SATSO'da yapılan ön toplantıda strateji belirlediler.

SATSO  Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık;” Göreve yeni başladık ama örnek çalışmalar yapacağız. Öncelikle bugüne değin başka illerde yapılan çalışmalar hakkında , TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı aynı zamanda Ali Sabancı'nın Danışmanı Berrak Kutsoy'dan detaylı bilgi aldık. Bir Sakarya Genç Girişimciler Merkezi oluşturacağız. Merkezimizi tamamladıktan sonra tanıtım çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bir fikri olan her genç başvurabilecek ve biz onu doğru yönlendirmede aracı olacağız. Özel üniversitelerde girişimcilik konusundaki çalışmaların vardığı yolu göz önüne alarak, genç girişimci adaylarına hızlı ulaşmada Sakarya Üniversitesi ile de  işbirliğine gitme düşüncemizi geliştiriyoruz.”

KOTON mağazalar zinciri kurucusu Gülden Yılmaz da TOBB bünyesindeki görevini Sakarya'daki girişimcilerin yararına kullanmak amacında olduğunu belirterek,”Ben Sakarya'da benim gibi daha çok girişimci olduğuna inanıyorum. TOBB bünyesinde olsun, başka kanallarda olsun yeni destek fonları var. Yani diyoruz ki eskiden fikrim var ama param yok deniyordu, artık fikriniz varsa para kaynağını yönlendirmek bizden diyoruz. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ'un verdiği destek de çok önemli.” şeklinde düşüncesini açıkladı.

Ön toplantının ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman'ı ziyaret eden Genç Girişimciler, öncelikle kalite ödülünden dolayı Rektör Durman'ı kutladılar ve uzun süren toplantıdan büyük memnuniyetlerle ayrıldılar.  Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman: “Bizim de sizin gibi girişimcilerle işbirliği düşüncemiz vardı. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini çok önemsiyorum. Öğrencilerimiz güneş enerjisi ile çalışan arabada olduğu gibi pek çok alanda proje üretiyorlar ancak onların iş hayatına atılım öncesi girişimcilik yönünden uygun ortamlarda bir çeşit staja ihtiyaçları var. Hatta sermayeye. O konular da sizlerle çözülebilinir. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy'un da dediği gibi okul kulüpleriyle de teması bu yönde geliştirmeliyiz hatta kredili ders olarak “Girişimcilik” konulabilinir. Bu çalışmayı ve işbirliğini hızlandıralım. Sizlerle işbirliğinin güzel gelişmelere yol açacağına inanıyorum” dedi.

Haber Tarihi : 6/7/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::