“DOĞU MARMARA BÖLGESİNİN EN BÜYÜK AVANTAJI NE İSTEDİĞİNİ BİLEN TİCARET ERBABI VE SANAYİCİLERİN OLMASIDIR”

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, 18 Eylül 2009 tarih ve 27353 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesinde bulunan Kalkınma Ajanslarının Çalışma usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 5. Maddesi uyarınca 2010 yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı, 14 Temmuz 2010 Çarşamba günü (bugün) Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Yönetim Kurulu Üyesi ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ile Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova illerinden 100 civarında Kalkınma Kurulu üyesi iştirak etti.

Kalkınma Kurulu Başkanı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nun Divan Başkanlığı yaptığı toplantının ana gündem maddelerini Ajansın 2010 yılı 6 aylık faaliyetlerinin sunumu, Ajans tarafından hazırlanmakta olan Bölge Planı'nın tanıtımı ve değerlendirilmesi oluşturdu.

Toplantıda konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının yapısal olarak görevlerini yerine getirmek için ön hazırlıklarının tamamlandığını belirterek ajansa üye beş ilin hangi alanlarda desteklenmesi gerektiği ile ilgili bir alt yapının da oluşturulduğunu ifade etti. Vali Mustafa Büyük konuşmasının devamında Kalkınma Ajanslarının ve yerel yönetimlerin destekleri ile illerin gelişimindeki adaletsizliğin de ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise konuşmasında kalkınma ajanslarının farklı bir anlayışla ele alınarak yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi temeline dayalı olarak kurulduğunu ve bu çerçevede tüm yetkililere büyük sorumluluklar düştüğünü dile getirdi. Vali Topaca ayrıca bölgenin diğer bölgelerden çok daha avantajlı, jeostratejik ve yatırımı çeken bir altyapıya sahip olduğunu ifade ederek “her şeyden önce karşımızda ne istediğini bilen bir ticaret erbabı ve sanayici var” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Murat Kare'de kalkınma ajansları ve bölge planının oluşturulması hakkında bilgi verdi. Kare konuşmasında bölge planının stratejik, yerinden ve katılımcı süreçte üretilmiş, bölgenin ortak gelecek vizyonunu belirleyen, fırsatlara ve rekabet gücünün yükseltmeye odaklı, bölgeye has özelliklere dayalı bir plan olmasının amaçlandığını ve bu doğrultuda çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Hazırlanan bölge planı ile ilgili detayları ise Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan verdi.

Söz konusu kurul toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 14/7/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::