Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili araçlarından biri olan yazılı ve görsel basın, dünya ve ülke gündeminin oluşumunda önemli bir rol oynamaktadır. 

 

Unutulmamalıdır ki; basın çok sesliliğin gelişmesinde ve kamuoyunun serbestçe oluşmasında en önemli araçlardan biridir. Basının özgürce gelişmesi, ülkelerin  kalkınmışlığını, gelişimini, demokratikleşmesini ve sorunlarının çözümünü de beraberinde getirmektedir.

24 Temmuz 1908'den bu yana sansürsüz bir şekilde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ederek toplumun önemli bir yerinde bulunan basın ile ilgili olarak Ulu Önder Atatürk'ün, 'Basın, bir milletin ortak sesidir.” sözü de basının üstlendiği büyük sorumluluğu ve önemini de ortaya koymaktadır.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası  olarak çok değer verdiğimiz , zor şartlara rağmen  toplumun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi amacıyla çalışan, bu manada çok önemli bir kamu görevini ifa eden gazete, dergi, radyo ve televizyon çalışanlarımız ile ulusal haber ajansları temsilcilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz
Haber Tarihi : 23/7/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::