Dünyada yaşanan global kriz ortamında ve küreselleşmeye paralel olarak değişen pazar piyasaları ekonomide yeni yöntemler geliştirmek, ekip çalışmasıyla iç ve dış pazarlarda yeni imkanlara ulaşacak yol haritaları hazırlamak, Odamız üyelerinin geliştirebilmelerini sağlamak ve gerekli altyapıyı kurmak, amacıyla SATSO bünyesinde Proje Geliştirme Komisyonları oluşturulmuştur.

Bu çerçevede oluşturulan komisyonlardan "Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu" son yıllarda tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak, ilimizde tarım imkanlarını daha iyi değerlendirmek, büyük ve küçük baş hayvan üretimine önem vermek üzere projeler üreterek ilimizde sektörün gelişmesi açısından çalışmalarına devam etmektedir.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu Üyeleri faaliyetleri çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Bursa Karacabey ilçesinde faaliyet gösteren ve ülkemizin en büyük süt işletme entegre tesislerinden birisi olan SÜTAŞ'ın Eğitim Çiftliği ve Entegre Tesislerinde incelemelerde bulunmuşlardır. Söz konusu ziyaretin ardından ilimizin tarım ve hayvancılık sektöründe hak ettiği seviyelere ulaşabilmesi amacıyla çalışmalara hız verilmiştir.

Komisyonun öncelikli hedefleri arasında Bursa Karacabey'de bulunan SÜTAŞ'ın bölgede yaşayan çiftçileri sektör konusunda eğiterek hizmet ve ürün kalitesini geliştirmek amacıyla kurmuş olduğu "Hayvancılık Çiftçi Eğitim Merkezi"nin ilimizde de kurulması çalışmaları yer almaktadır.

Bu bağlamda söz konusu projenin ilk adımı olarak Pamukova ilçesinde faaliyet gösteren ÜLKER grubunun "Süt ve Süt Mamülleri Üretim Tesisi" olan AKGIDA  A.Ş.ve  Genel Müdürü Hüseyin Avcı, SATSO Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Muzaffer Güneş ve komisyon üyeleri; Bülent Yazar, Melih Kaykayoğlu, Arif Pırıldar, Günay Güneş, Yavuz Can, Eyüp Tan, Ahmet Köprülüoğlu ve Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu tarafından ziyaret edildi.

Söz konusu ziyarette AKGIDA Yetkilileri tarafından AKGIDA'nın faaliyetleri ve firma detayları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından SATSO Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Muzaffer Güneş, komisyonun faaliyetleri ile ilgili katılımcılara ve firma yetkililerine bilgi verdi.

Güneş, hayvancılığın ilimizde gelişmesi  ve hayvancılıktan maksimum seviyede verim elde edilebilmesi için ilimizde faaliyet gösteren büyük firmalarla ortak bir çalışma içerisine girmek istediklerini ve ÜLKER gurbunun bunların başında geldiğini belirterek Ülker grubu ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların ilimize yatırım yapmak isteyen yatırımcıların tercihi açısından da oldukça önemli bir gelişme olacağına inandıklarını ifade etti. Bu projede kalitenin yakalanabilmesi için çiftçi eğitiminin önemine değinen Güneş, Ülker grubunun bu konuda öncülük etmesini ve işbirliği taleplerini dile getirdi.

Hüseyin Avcı, Sakarya'nın iklim ve doğa yapısının hayvancılığa çok elverişli olmasına rağmen istenilen seviyelerde olmadığını ve bu doğrultuda SATSO Tarım ve Hayvancılık komisyonunun faaliyetlerine destek vermekten mutluluk duyacaklarını ifade etti. Avcı ayrıca kurulması planlanan çiftçi eğitim merkezinin de çok faydalı ve uzun vadede ciddi getirileri olan bir çalışma olacağını ve bununla ilgili SATSO Tarım ve hayvancılığı geliştirme komisyonunun talebini de üst kurullarına ileteceğini ifade etti.

Söz konusu ziyaret bölgede yapılan incelmelerin ardından sona erdi.
Haber Tarihi : 18/8/2009
PAYLAŞ
Son Haberler ::