Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 28 Temmuz 2010 Çarşamba günü, saat 15:00'te yapılan Olağan Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Engin Özkoç Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin katılımı ile yapılan toplantı ayrıca SATSO TV'den de canlı olarak yayınlandı.

SATSO Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısında yönetim kurulunun aylık faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ayrıca ikinci üç aylık Sakarya Ekonomik Durum Tespit anketinin sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2010 yılı itibariyle piyasada başlayan canlanmanın umut verici olduğunu ifade eden Altuğ kendileri ile anket yapılan toplam 500 firmanın %44'ünün ihracat yaptığını belirterek geri kalan potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için SAİGEP Projesinin etkili olacağını vurguladı. Haziran ayında ilimizdeki kapasite kullanım oranının %63,1'lik bir rakama ulaştığını belirterek 2010 yılının ilk üç ayı ile kıyaslandığında %3 oranında bir artış gözlendiğini ve bu artışın da memnun edici olduğunu ifade etti. “Piyasa olumlu bir gidişat gösteriyor” diye konuşan Başkan Altuğ, SATSO bünyesinde faaliyet gösteren Kredi Garanti Fonu (KGF)'nin hizmetleri hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. Akgün Altuğ  Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Zonguldak illerine de hizmet veren KGF'den ilimizdeki firmaların daha fazla yararlanması gerektiğini ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisini ziyaret ettiklerini dile getirdi:  Başkan Altuğ‘'Kentsel Dönüşüm projesi sınırları içinde hak sahibi olan üyelerimizin kurulan ofislere giderek karar vermeleri, projenin olumlu ya da olumsuz yönlerinin bir an önce netleşmesi açısından çok önemli. Hak sahibi üyelerimize ofislere giderek bilgi almaları ve kararlarını bildirmeleri yönünde hareket etmeleri için buradan çağrıda bulunuyorum. Hep birlikte buradaki sıkıntının çözülmesi için çalışacağız”.dedi

Geçtiğimiz günlerde SATSO'da gerçekleştirilen 1.AR-GE proje Pazarı etkinliği hakkında da bilgi veren Altuğ,  Odamız, AR-GE Biriminin de şu anda 111 proje yürüttüğünü ve birçoğunun da tamamlamak üzere olduğunu  belirtti.

SATSO Yönetim Kurulu'nun aylık faaliyetleri ile ilgili görüş bildiren Meclis Üyesi Melih Kaykayoğlu kentsel dönüşüm projesinin esnafı mağdur etmeyecek  şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Meclis Üyesi Birol Öner de kentsel dönüşüm projesinin esnaf tarafından kabul edilmeme sebeplerine değinerek ayrıca ilimizde uygulanan kat sınırlamasına da karşı olduğunu ve kat yüksekliğine göre kolon ve malzeme kullanılırsa güvenli binalar yapılabileceğini bu kat sınırlaması konusunda TOKİ'ye tanınan esnekliğin Sakaryalı müteahhitlere de uygulanması gerektiğini belirtti.

SATSO Meclis Üyesi Nadir Öztürk'de kentsel Dönüşüm Projesinin mevcut durumu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

SATSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 29/7/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::