20nci Meslek Komitesi  Petrol Ürünleri Toptan Ve Perakende Ticareti Meslek Grubu tarafından, Seçkin Otel'de düzenlenen istişare toplantısına EPDK KURULU ÜYESİ Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ da katılarak sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldılar. Meslek Komiteleri adına sunumu yapan SATSO Yönetim Kurulu üyesi Yıldıray Çakar,başlıca sorunlarını aktarırken 10 numara yağların yakıt olarak kullanılması üzerinde özellikle durdu. Yollarda 10 numara yağ olarak satılan yağların ayrıca içeriğinin de olması gereken nitelikte olmadığı ve sakıncalarının da aktarıldığı toplantıda bayilere kesilen cezaların haksız nitelikte olanların kaldırılması talebi de dile getirildi. Kürsüye davet edilen SATSO Başkanı şunları söyledi:
“Petrol istasyonları sahiplerinin sorunlarını dinlediğimiz bu toplantıda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim.Benim üzerinde durduğum bir konu da firmaların petrol dağıtan firmalar ile yaptıkları sözleşmeleri hukuk danışmanları nezdinde incelemeleridir. 5 yıl kendilerini bağlamadan önce şartlar açık olmalı.Biz SATSO Yönetim kurulu üyeleri olarak mesaimizin büyük kısmını odada geçiriyoruz. Ziyaretiniz veya sorunlarınız için oradayız. Herkese şimdiden hayırlı ramazanlar diliyor SATSO olarak 25 Ağustos'ta vereceğimiz iftara davet ediyorum''
Söz alan Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik önce inceltilmiş yağların yakıt olarak kullanımı konusunda Sakarya Üniversitesi'ndeyken bir projede görev aldığını belirterek konu hakkında detaylı bilgi verdi ve fosil yakıt temini konusunda dünyada sıkıntı bulunduğunu belirterek Türkiye'deki petrol aramaları konusunda da bilgiler verdi. Hasan Ali Çelik:''Yağların inceltilerek yakıt olarak kullanılmasının bir takım sakıncaları var.  Kayıp- kaçak olduğu aşikar.Sektörünüz için de şöyle bir açıktan söz etmek mümkün. Petrol ürünlerindeki vergilendirme sistemi yağlarda yok. Bu da haksız rekabeti getiriyor. Bu ve benzeri konularda  Enerji Bakanlığı nezdinde sektörü rahatlatacak yasa tekliflerimizi hazırladık yeni dönemde meclise sunacağız. Hatta yağ- yakıt ürettirilip pompasını koyan satsın fikri de geliştirilebilinir. Kilometre tahdidi konusunda da sıkıntılar var. Petrol istasyonlarının lisans işlemleri uzun sürüyor o arada açılış yaparak işletmesini sürdüren tesislere verilen yüksek cezaların da affı değil de bir şekilde çözümü yönünde de girişimler var. Tarım Kredi Kooperatiflerine yağ satma diyemeyiz ancak, sistem getirilebilinir. Petrolden elde edilecek ürünler için Türkiye'den yılda 40 milyar dolarlık hammadde teminine para çıkıyor. Eğer ülke içinden bunun temini halledilirse ne kadar refahın yükseleceğini de kestirmek mümkün.''dedi.
Haber Tarihi : 9/8/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::