SATSO Genç Girişimciler Kurulu, yeni projeler üreterek girişimciliğe adım atan gençlere örnek olması amacıyla, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma projeleri yarışmasında Marmara Bölgesi birinciliğini alan Sakaryalı Eray Aslan'ı ödüllendirdi

Bilecik Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Sakaryalı Eray Arslan. 2009 yılında TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma projeleri yarışmasında Marmara Bölgesi birinciliğini, bu yıl ise MEF-EBAV 19. Ulusal ve Uluslar arası Araştırma Projeleri Yarışmasında tasarladığı “Sanal Hareket Algılayıcı” projesiyle Türkiye ikinciliğini kazanan Eray Arslan projesinin başarılarından dolayı SATSO Yönetimi ve Genç Girişimciler Kurulu tarafından ödüllendirildi.

Söz konusu ödül töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,  inovatif projeler tasarlayıp, yenilikler üreten gençlere ülkemizin her zaman ihtiyacı olduğunu belirterek “Bu gençlerin desteklenerek başarılarını en üst seviyelere çıkarmalarını sağlamak da bizlerin öncelikli görevleri arasında yer almalıdır. SATSO ve Genç Girişimciler Kurulu bu anlamda hiçbir başarıyı göz ardı etmedi” diye konuştu ve Baba Zeki Aslan'ı da böyle bir evlat yetiştirdiği için kutladı. Sait Faik Abasıyanık İlköğretim okulunda öğretmen olan Baba Zeki Aslan, SATSO camiasına teşekkür etti.

SATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık ise, Eray Arslan'ın ödülü olan el bilgisayarını takdim ederken Arslan'ın bu başarısının artarak devam etmesini ve ilimiz, ülkemiz yararına değerlendirmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Haber Tarihi : 10/8/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::