Doğu Marmara ABİGEM  ilk defa Sakarya 'da açıklanan bir programla ve bir çok avantajıyla işadamlarımıza yeni ihracat kapıları açıyor, üstelik masrafların %50'si KOSGEB den geri alınabilecek…

Doğu Marmara ABİGEM A.Ş bölgede faaliyet gösteren işletmeleri yurtdışına açmak için 2010 hedeflerini büyüterek, bölge KOBİ'lerin yüzlerce ticari ve teknolojik iş geliştirme görüşmesi yapmasını sağlamak amacıyla bundan önce olduğu gibi, Doğu Marmara bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarının tüm üyelerine ihracatta yol göstermeye devam ediyor.

Doğu Marmara ABİGEM tarafından düzenlenen Basın Toplantısı'nda ABİGEM Genel Müdürü Mehmet Turabi tarafından ABİGEM'in çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Mehmet Turabi Doğu Marmara ABİGEM'in şirketlerin gelişimleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, özellikle kurumsal alt yapı oluşturulması, geliştirilmesi anlamında eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini, AR-GE çalışmalarının desteklendiğini ve yurtdışı açılım ve daha fazla dış ticaret yapabilmeleri amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

2010 yılının ikinci yarısı program için bölgedeki ticaret ve sanayi odaları ile işbirliği çerçevesinde anketler düzenleyip şirketlerin hedef ülke profillerini araştırdıklarını belirten Turabi, bu doğrultuda ikili iş görüşmeleri ile ilgili programlar düzenlediklerini dile getirdi.

Mehmet Turabi, “ABİGEM olarak, ilk kıvılcımı biz yakıyoruz, harekete geçiriyoruz gerisi karşılıklı firmalara kalıyor, sloganımız daha fazla, ihracat bu bağlamda şirketlerin de algıları açık olmalı ki fırsatları görebilsin biz bunu sağlamayı amaçlıyoruz, ayrıca bulunduğumuz bölgenin ayrıcalığı bize diğer bölgelerden daha fazla fırsat yakalamamıza imkan sağlıyor” dedi.

Turabi konuşmasının devamında; “Doğu Marmara ABİGEM, bölgede ihracat amaçlı faaliyet gösteren firmaların taleplerini göz önünde bulundurarak 2010 yılı ikinci yarısında 6 tanesi ülke dışında olmak üzere toplam 7 uluslararası iş geliştirme aktivitesine 1400 iş görüşmesi ile imza atmayı hedefliyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkelerini kapsayan 2010 yılı programı sistematik ikili iş görüşmelerini yaptırmayı amaçlamakta. Bu program ilk defa Sakarya'da açıklanıyor.”diye konuştu.

Doğu Marmara ABİGEM olarak 2010 yılı 2.  Yarı Yıl Uluslararası İş Geliştirme Etkinlik Programı hakkında da bilgi veren Turabi; “Türkmenistan Heyet Ziyareti (30 Ağustos – 1 Eylül 2010), Msv Uluslararası Mühendislik Fuarı Ve Firma İkili Görüşmeleri (13-15 Eylül 2010) Brno – Çek Cumhuriyeti, Fas Heyet Ziyareti  (Ekim 2010), Eurosun 2010 Uluslararası Solar Isıtma, Soğutma Ve Binalar Konferansı Ve Firma İkili Görüşmeleri (28 Eylül-1 Ekim 2010) Graz-Avusturya, Cebıt Bilişim Fuarı İstanbul (6-10 Ekim 2010), İran Heyet Ziyareti (Kasım), Pollutec Uluslar Arası Çevre Fuarı Ve Firma İkili Görüşmeleri (30 Kasım-3 Aralık) Lyon-Fransa ziyaretleri ve iş geliştirme programları bulunuyor” diye konuştu.

Doğu Marmara ABİGEM Genel Müdürü Mehmet Turabi son olarak, ABİGEM olarak, firmaların bu organizasyonlara minimum maliyetle katılmalarını sağlamak amacıyla Sanayi ve Ticaret Odaları ve KOSGEB ile işbirliği yapmakta olduklarını ve yurtdışı organizasyonlara katılan firmaların ulaşım ve konaklama masraflarının %50'sinin KOSGEB Yurt Dışı İhracat Amaçlı Yurtdışı Gezisi (İYİG) desteği tarafından karşılanmakta olduğunun altını çizdi

Haber Tarihi : 10/8/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::