Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 25 Ağustos Çarşamba günü, saat 15:00'te yapılan Olağan Meclis Toplantısı Mayıs ayından itibaren olduğu gibi SATSO TV'den canlı olarak yayınlandı.

Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na Sakarya spor Kulübü Başkanı Rauf Batuboylu da katıldı. Batuboylu Sakarya sporun beklenildiği gibi daha başarılı bir klüp olabilmesi için herkesin desteğini beklediklerini ifade ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Meclis Başkanı Engin Özkoç'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini TİGEM Arazisinin Sakarya'ya kazandırılması konusu oluşturdu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu'nun Ağustos Ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Altuğ konuşmasında, ‘'Taraklı Fenerli evin restorasyonu ile ilgili Yönetim Kurulu olarak derhal çalışmalara başladık ve daha önce tarihi yapıların restorasyonu konularında TOBB'un yürüttüğü projelerde görev alan Y.Mimar Sayın Elif ŞEHİTOĞLU'na proje hazırlaması için görüşmelerde bulunduk ‘' diyerek hazırlanan proje hakkında bilgi verdi.

Altuğ, “İlimiz kamuoyu gündeminde yer alan TİGEM Arazilerinin ihale yoluyla kiralanması konusunda SATSO Tarım ve Hayvancılık Geliştirme Komisyonumuz öncülüğünde başlattığımız yoğun çalışma hakkında bilgi vermek istiyorum.  İlimizdeki tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla çalışmalar yapmakta olan Odamız; olmak üzere ilimizdeki meslek kuruluşları ve iş adamları işbirliğiyle  kurulacak şirket aracılığı ile ihaleye katılarak TİGEM Tesislerini ilimiz yatırımcılarına kazandırmak istiyoruz.'' dedi ve  projenin detaylarından söz etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, konuşmasının devamında;

“Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak KOSGEB ile yaptığımız protokolle önemli bir çalışmanın startını vermiş bulunuyoruz. Başlatmış olduğumuz bu proje ile ilimizdeki girişimciliğin geliştirilmesi ve sağlıklı işletmelerin kurulmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Proje SATSO, Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Genç Girişimciler Kurulu, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu, tarafından desteklenmektedir. Odamız tarafından verilecek en az 60 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimini bitirip sertifika alan girişimciler, işletmelerini kurmaları halinde KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteğine başvurarak yaptıkları harcamaları belgelendirmek şartıyla %60 oranında 27.000TL geri ödemesiz destek alabilecek ve kullanmak isterlerse 70.000TL Faizsiz kredi desteği (banka teminat mektubu alınarak iki yıl ödemesiz dönemden sonra 3ay x 8 taksitte geri ödemeli destek ) kullanabileceklerdir“İŞ ARAMAYIN, İŞ KURUN” sloganı ile başlatmış olduğumuz bu projeye özellikle ilimizdeki kadın ve genç girişimci adaylarının ilgi göstermesini istiyoruz ” dedi.

Odamız sosyal sorumluluğunun bir gereği olarak maddi imkanı yetersiz olan üniversite öğrencilerine karşılıksız verilen burs hakkında da bilgi veren Altuğ, “Geçen yıl başlatmış olduğumuz uygulama ile 100 erkek 100 kız öğrenciye burs vermeye bu yılda devam edeceğiz. Bütçemizde de öngörüldüğü üzere toplam 200 öğrenciye aylık 100-TL burs verilecektir. Geçen yıl Odamızdan burs alan öğrenciler arasından mezun olanlar, derslerinde başarısız olan ve bir üst sınıfa geçemeyen öğrenciler elendikten sonra, 200'den geriye kalan sayı kadar başvuru değerlendirilecek ve yine noter huzurunda çekilecek kura ile öğrenciler tespit edilecektir.”diye konuştu.

Akgün Altuğ 14-15 Eylül tarihleri arasında Çek'te gerçekleştirilecek olan MSV BRNO, Çek Cumhuriyeti B2fair İkili İş Görüşmeleri'ne de değinerek şunları dile getirdi;

“14-15 Eylül 2010 tarihleri arasında 52. kez düzenlenecek olan MSV, %35'i yabancı 1500 katılımcısı ve %10 ‘u yabancı 85.000 ziyaretçisi ile Orta Avrupa'nın en büyük endüstriyel fuarlarından biri. Bu fuara katılım ve ikili iş görüşmelerin organizasyonu konusunda Doğu Marmara ABİGEM'in Kocaeli ve Sakarya Ofislerindeki arkadaşlar sizlere yardımcı olacak. Firma ikili iş görüşmelerine katılmak isteyen firmaların Doğu Marmara ABİGEM ile irtibata geçebilirler. Katılım 10 kişi ile sınırlı.

Görüşmelere katılacak olan sektörler; Maden, Makine, Metal, Döküm, Seramik, Cam, Hidrolik, Pnömatik, Soğutma Teknolojileri, Plastik, Kauçuk Teknolojileri, Kimya Sanayi Kaynak Makinaları, Elektronik – Elektrik, Taşıma, Kaldırma, Depolama, Lojistik ve Endüstriyel Paketleme, Otomasyon ve Ölçme Sistemleridir. Bu konuda işletmelerimiz eşleşme yapabilir, bu fırsatı daha iyi değerlendirebilir” dedi.

Altuğ konuşmasına son verirken canlı yayında olmaları sebebiyle tüm üyeleri ve meclis üyelerini bir kez daha Ernaz Tesislerinde gerçekleştirilecek olan “SATSO Geleneksel İftar Programı”na davet etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Güneş Karasu ilçesi sınırlarında bulunan TİGEM arazisinin yapısı ve hayvancılık sektörüne yeniden kazandırılması konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. Güneş konuşmasında, bölgenin yapısına uygun bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını dile getirerek projenin planlanan detaylarını anlattı. Muzaffer Güneş, “5 milyon sermayeli bir şirket kurmayı düşünüyoruz, hissedar sayısı şimdilik henüz belirsiz ancak 50 bin liranın altında hissedar olmamasını planlıyoruz, TİGEM'i ilimiz dışından bir başkasına vermeyelim bunun için de birlikte çalışmamız gerekli sivil toplum kuruluşları da bu projenin içinde olacak ama işi bilen doğru insanların bir araya gelmesini ümit ediyoruz” diye konuştu

SATSO Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Meclis üyesi Behlül Bayrak konuşmasında alışveriş merkezlerine karşı esnafların ayakta kalmasını sağlamak amacıyla 31. Meslek komitesinin çalışmalar yaptığını belirtti. Bayrak konuşmasının devamında, esnafın alışveriş merkezlerinin cazip fiyatları ile çalışabilmeleri için İstanbul'da sattıkları ürünlerin genel merkezinden Sakaryalı esnaflar olarak toplu alım yaptıklarını ve bu alımlar sonucu fiyatı oldukça aşağı çektiklerini dile getirerek böylelikle alışveriş merkezlerinde satılan fiyatlarla rekabet edebildiklerini ifade etti. Behlül Bayrak bu konuda sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın da gerekli çalışmayı yapması gerektiğini vurguladı. SATSO'nun geleneksel iftarının gelecek yıl sosyal sorumluluk projesi uygulaması olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğinin de  gündeme taşındığı toplantı , diğer üyelerin  de görüşlerinin alınması yönünde kararla bağlandı.

SATSO Ağustos ayı meclis toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

 

 

Haber Tarihi : 25/8/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::