İlimizin tarım ve hayvancılık sektöründe hak ettiği seviyelere gelebilmesini sağlamak amacıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası SATSO öncülüğünde , önemli bir çalışma özlenen birliktelik sağlandı... Sakarya TIGEM İşletmesi'nin komisyon öncülüğünde ilimizin ilgili tüm kurum/kuruluşları ve gönüllü vatandaşların ortaklığı ile değerlendirilmesi amaçlanıyor.Sakarya TİGEM tesisilerine ilgi duyan merak eden herkes , Sakaryalı yatırımcılar cuma günü saat 15.00'de SATSO Meclis Salonu'nda yapılacak toplantıya çağırılıyor.
 Şirketleşme yolunda detayları netleştiriliyor
TİGEM için Sakaryalı yatırımcılar konsorsiyumda yer alabilecek. SATSO Başkanı Akgün Altuğ ,  Sakarya TİGEM arazilerinin 30 yıllığına kiralanması amacıyla 24 Eylül'de açılacak ihaleye katılmak amacıyla Sakarya‘daki konuyla ilgili örgütlerin katılımıyla oluşturulan konsorsiyumun şirketleşme yolunda detay netleştirmeler yapmakta olduğunu belirtti. Altuğ ön bilgi olarak her bir hissenin 1000 tl olması ve bir hissedarın en fazla %10 hisse alabileceği gibi hususlarda görüş alışverişi yapıldığını söyledi. Sakarya Ticaret Borsası, Adapazarı Ziraat Odası, Veteriner Hekimleri Odası, Kasaplar Odası, Süt birlikleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et üreticileri Birliği ve (HAY-KOOP) Hayvancılık Kooperatifleri Birliği gibi mesleki örgütlerin temsilcilerinin katılımı yanında Sakaryalı yatırımcıların  da  TİGEM'e ortak olabileceği belirtildi. Bu düşüncede olan herkesin, yatırımcıların Cuma günü saat 15.00'de SATSO Meclis Salonu'nda  yapılacak toplantıya katılması istendi.
 Ortak akılla geliştirilecek bir proje kapsamında ihaleye girilecek..
Haber Tarihi : 26/8/2010