‘Sakarya hayvancılığın merkez üssü TİGEM  olmalı '

 

Sakarya TİGEM arazilerinin 30 yıllığına kiralanması amacıyla 24 Eylül'de açılacak ihaleye katılmak amacıyla Sakarya‘daki konuyla ilgili örgütlerin katılımıyla oluşturulan konsorsiyumun şirketleşme yolunda detay netleştirmelerinin bir ayağı olan TİGEM Tanıtım Toplantısı SATSO'da yapıldı.

 

Sakarya Ticaret Borsası, Adapazarı Ziraat Odası, Veteriner Hekimleri Odası, Kasaplar Odası, Süt birlikleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et üreticileri Birliği ve (HAY-KOOP) Hayvancılık Kooperatifleri Birliği gibi mesleki örgütlerin temsilcilerinin katılımı yanında Sakaryalı yatırımcıların da TİGEM'e ortak olabilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya, söz konusu konsorsiyum üyelerinin yanı sıra Sakaryalı yatırımcılar da oldukça ilgi gösterdi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, yapılan çalışmanın uzun vadede ilimiz adına çok büyük bir kazanç olduğunu ve aslen yüksek bir potansiyele sahip olan sektörün hak ettiği seviyelere gelebilmesinin de temellerinin atılacağını belirterek ::''. 'Amacımız her detayın planlandığı bir şirket oluşturmak, ihaleye girmek ve almaktır. TİGEM Sakarya'da hayvancılığın üssü olmalıdır.Güçlü şirket oluşturmalıyız' Bu proje birlik ve beraberlikle hayata geçirilecek örnek bir proje olacak'

 

-          SATSO Tarım Ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyon Başkanı Muzaffer Güneş projeni detayları ve ihale için hazırlanan projenin geldiği nokta hakkında bilgi verdi.

-          Muzaffer Güneş ayrıca TİGEM arazisinin bulunduğu bölge hakkında bilgi vererek bu arazi üzerinde hayata geçirilmesi planlanan organize damızlık süt sığırı yetiştiriciliği projesinin yanı sıra tarımsal anlamda da destekleneceğini vurguladı. Tüm yatırım unsurlarının maliyetlendirilmesi

-          Çok yıllık sürü gelişim projeksiyonlarının oluşturulması

-          Oluşturulan projeksiyon doğrultusunda 10 yıllık gelir ve gider projeksiyonları

-          Yatırımın net maliyeti

-          Yatırımın geri dönüşüm süresi

-          Sermaye-kredi dengeleri ve nakit hareketler

-          Yatırılan Fon,konularında

 

“Arazinin her metrekaresinden faydalanmak amacındayız. Sakarya'da TİGEM'in işletmeciliğinin gelir getireceği kuşkusu yok, Sakarya'ya kazandırılması yönünde de kuşku yok sadece geçmiş kötü örnekler nedeniyle yatırımcılarda kuşku varsa diyorum ki çok sağlam bir işletme olması için profesyonel danışmanlık şirketiyle çalışıyoruz. Şirket detayları önümüzdeki hafta sunulacak..Bizler TİGEM'in Sakarya'ya getireceği kazançların farkındayız.Sakarya hem tarımsal ürün , hem pazara yakınlığı hem de iklimi bakımından hayvancılıkta hak ettiği yere sosyal sorumluluk  projeleri de hazırlayan bu konsorsiyumla gelecektir. Destek bekliyoruz.” diyerek verimli bir proje çalışması içinde olduklarının da işaretini verdi.

 

 

SATSO Tarım Ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyon Başkanı Muzaffer Güneş'in ardından kürsüye gelen Tarımsal Tasarım Fizbilite Danışmanı Erhan Gökdemir ise projenin tasarlanan genel fizibilitesi hakkında katılımcılara ve yatırımcı adaylarına bilgi verdi. Gökdemir konuşmasında; 600+600 baş damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve işletilmesi fizibilitenin hazırlanması, İthal gebe düve ile başlanacak olması, 500 baş saanen süt keçisi yetiştiriciliği fizibilitesi, 500 adet koyun, halen mevcut olan tavuk kümeslerinden uygun olanları revize edilerek kullanılacak olması,  500 baş besi sığırı yetiştiriciliği fizibilitesi, işletme diğer hayvancılık yatırımlarını tamamlayana kadar mevcut tesislerde, ithal besi danaları alınarak besicilik yapılması, hayvansal üretimde kullanılmak üzere mevcut tarım alanlarında yem bitkisi üretilmesi fizibilitesi konularında aydınlatıcı bilgiler verdi.

 

Söz konusu projenin hayata geçirilmesi ile finansal desteğin sağlanması hususunda

T.C. Ziraat Bankası Adapazarı Şubesi Müdür Yardımcısı Yusuf Derya, devlet destekleri ve kredi imkanları hakkında bilgi verdi

 

Toplantıda proje tamamlandıktan sonra tekrar toplantı yapılarak son şeklin belirlenmesi kararı alındı. Toplantı karşılıklı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 27/8/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::