SATSO olarak “İş Aramayın İş Kurun” girişimcilik programı ile bölgedeki girişimcilik potansiyelini artırmayı hedefliyoruz.

Program, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB ve ABİGEM tarafından yürütülüyor ve Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu tarafından destekleniyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği programda girişimciler sadece eğitim almakla kalmayıp, finansman desteği ile işlerini daha rahat kuracaklar, ardından iş süreçlerinin takiplerinde danışmanlık desteklerinden faydalanacaklar. Kursun 30 kişilik grubu SATSO binasında,30 kişilik diğer grup Büyükşehir Belediyesi SAMEK kurslarının düzenlendiği binada kurs göreceklerdir.

BAŞVURU NASIL?

Programa dahil edilecek 60 girişimci arasına girmek için öncelikli olarak 15 Eylül  Çarşamba tarihine kadar  SATSO'ya  gelerek veya www.satso.org.tr' den form doldurarak kayıt yaptırması gerekmektedir. İlk elemeler, bu formlar üzerinden yapılacaktır. İlk elemeleri geçen katılımcılar genel değerlendirme toplantısına davet edilip, aralarından uygun adaylar seçilecektir. Seçilen 60 girişimci adayı 20 Eylül'den itibaren 72 saatlik eğitimin ardından iş planlarını hazırlayacaklar. İş planlarını yazan katılımcılar, KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebilecekledir.

 

 

Haber Tarihi : 7/9/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::