İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, 2008 yılının verilerine göre Üretimden Net Satışların baz alındığı değerlerle hazırlanan ve Türk sanayisinin performansını ölçen  "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde;  İlimizde faaliyet gösteren 7 Sanayi Kuruluşumuz yer almaktadır.

İlimizde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarımızdan bazılarının yapmış oldukları atılımlar ve göstermiş oldukları üstün performanslar neticesinde İstanbul Sanayi Odası'nın yaptığı anket ile Ülkemizin en büyük ikinci 500 Sanayi Kuruluşu içerisinde yer almış olmaları bizleri ziyadesiyle memnun etmiş ve göğsümüzü kabartmıştır.

Üretimin ve satışın her geçen gün zorlaştığı bir ortamda tüm olumsuzluklara ve zorluklara rağmen sıralamaya girme başarısı gösteren firmalarımızın varlığı aynı zamanda ilimizin ne kadar da önemli bir sanayi merkezi olduğunu da  gözler önüne sermektedir.

Sakarya ilinde faaliyet gösteren ve ekonomide yaşanan bütün zorluklara rağmen sıralamaya giren firma sayısı bir önceki yıla göre artış göstermiştir. Bir önceki yıla göre listeye 4 yeni firmanın girdiği görülmektedir.

Ülke ekonomimizin büyümesi Türk Özel Sektörünün üstün gayret ve özverileriyle gerçekleşmektedir. Dünya ülkelerinin ekonomik krizlerle sarsıldığı bir dönemde, tüm olumsuzluklara rağmen, gerek üretimi ve istihdam sağlamayı gerekse büyümeyi sürdürmeyi hedefleyerek Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firmalarımızı yürekten kutluyoruz.

Ayrıca;  bu firmalarımıza, ülkemiz ve özellikle ilimiz ekonomisinin gelişmesi ve istihdamın arttırılmasındaki kararlı, azimli ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, bu başarıda emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.

SAKARYA'DA FAALİYET GÖSTEREN VE İKİNCİ 500 BÜYÜK KURULUŞ ARASINDA YER ALAN FİRMALAR

(2008 YILI ÜRETİMDEN NET SATIŞLARA GÖRE

SIRALAMADAKİ YERİ