Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeki Toçoğlu , SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve işadamlarının bulunduğu heyet ,Irak' ta önemli görüşmeler yapacak

Irak ile SAKARYA ili arasında ticaret hacminin artırılması amacıyla oluşturulan  heyet,  20 Eylül'de yola çıkıyor.  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, SATSO meclis üyeleri ve işadamlarından oluşan heyet Kuzey Irak  Erbil/Dohok kentlerinde vali ve belediye başkanları düzeyinde  bir dizi görüşmeler yaptıktan sonra Erbil ve Dohok Ticaret Odaları organizesinde iş görüşmelerinde bulunacaklar.

20 – 23 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek ziyarette 27 kişilik heyet yoğun bir program dahilinde hareket edecek. Heyette bulunan SAKARYA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; “Yeni ekonomik düzenin gereğini yapmak zorundayız. Ticaret aynı zamanda ülkelerin arasındaki ilişkilerin kültürel ve sosyal anlamda da gelişmesini sağlıyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde gerçekleşen organizasyondan çok yararlı sonuçlar elde edilecektir.''dedi.

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ise programla ilgili şu bilgileri verdi;

“Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın  Dara Celil ile randevuyla başlayacak program, Kuzey Irak Parlamentosu Başkanı Sayın Dr Kemal Kerkuki'yi ziyaretle devam edecek. Erbil Valisi Sayın Nevzat Hadi'yi, Planlama Bakanı Sayın Dr Ali Sindi'yi, Ticaret Bakanı Sayın  Sinan Çelebi'yi  de ziyaret ettikten sonra bölgedeki fabrikalara giderek incelemeler yapacağız ve iş görüşmelerinde bulunacağız. Ertesi gün Dohok Valisi Sayın Tamer Ramazan ile  toplantı yapacağız ve Dohok Ticaret Odası Başkanı Sayın  Eyad Hasan A. Halim' i ziyaret edeceğiz. Dohok Sendikalar Başkanı Sayın Celal Nayif de sonra görüşmelere katılacak. İşadamlarımız açısından verimli bir gezi olmasını bekliyoruz. Irak ve Türkiye arasında ekonomik, kültürel, tarihi bağların güçlenmesi adına bizlere de sorumluluk düştüğüne inanıyoruz.”

 

Kuzey Irak İş Gezisi  “KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi Programı Desteği” kapsamına da alınarak iki ülke arasındaki işbirliğine katkı sağlandı.

 

Haber Tarihi : 17/9/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::