24 Eylül'de Sakarya TİGEM ‘in kiralanma ihalesine katılacak olan ortak girişim gelişmelerden umutlu;

 

Girişime önderlik eden SATSO Başkanı Akgün ALTUĞ;

İlimiz, gerek uygun coğrafi ve iklim şartları, gerekse büyük pazarlara ulaşım kolaylığı dikkate alındığında, tarım ve hayvancılık sektörü açısından elverişli konumda olmasına rağmen hak ettiği kazancı sağlayamamaktadır. Hayvancılığın gelişmesinin Sakarya'nın ekonomik gelişmesine ve istihdamına çok önemli katkılar sağlayacağı aşikardır.

 
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, her faaliyetinde ortak aklı ön plana çıkartan ve İlimiz  menfaatlerini gözeten bir anlayışa sahip olmuştur.

 
Bu anlayış doğrultusunda; Sakarya Ticaret Borsası, Adapazarı Ziraat Odası, Veteriner Hekimler Odası, Besiciler Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve (HAY-KOOP) Hayvancılık Kooperatifleri Birliği gibi mesleki örgütlerin temsilcileri ve hayvancılık konusuna yatırım yapmak isteyen müteşebbislerle bir araya gelerek;

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce açılan “SAKARYA TİGEM”in 24 Eylül'de yapılacak kiralama ihalesine katılmak üzere çok katılımlı ve iddialı bir proje hazırlanmıştır.

 
Söz konusu proje ile ilimizde sürdürülebilir üretimle hayvancılığı geliştirmek, tüketici talebine yönelik sağlıklı ve kaliteli ürünler üretmek ve üreticilerin gelir düzeyini yükseltmek Sakarya'yı hayvancılık üssü yapmak öncelikler arasındadır.

Proje ile yetiştirici örgütlenmesinin güçlendirilmesi, fiyat istikrarı ve pazar güvencesinin temini, geleneksel üretimlerin modern teknolojilerle birleştirilerek marka halinde pazara sunulması, çiftçimizin eğitimi için gereken ortamları sağlayarak ulusal ve uluslar arası platformda rekabet edebilirlik planlanmaktadır.

Yetiştirici, sanayici ve üretici ile sivil toplum örgütlerinin entegrasyonunu sağlayacak bu modelin Sakarya'ya birçok ekonomik ve sosyal faydalar sağlayacağı açıktır.

 

 Bu hususların dikkate alınması halinde oluşan güç birliğine ve kamuoyunun desteğini alacağımıza inancımız tamdır.

 

Saygılarımızla,

A.Akgün ALTUĞ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Haber Tarihi : 19/9/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::