“ İstanbul, Bolu ve Kocaeli'den gelen öğrencileri taşımacılık yoluyla okula devama ikna eden şirketlerin izni yok”


Sakarya'da faaliyet gösteren Özel Öğrenci Yurtları Birliği Derneği üyeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek sorunlarını dile getirdiler. SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Kösemusul tarafından kabul edilen dernek üyeleri, özellikle üniversite içinde faaliyet göstererek İstanbul, Bolu ve Kocaeli'den gelen öğrencileri taşımacılık yoluyla okula devama ikna eden şirketler hakkında şikayetlerini bildirdiler.

Bu yöntemin hem öğrencinin günde 2.5 saat yollarda, trafik şartlarında geçirmesine, dolayısıyla da evlerine yorgun gitmelerine ve ders çalışamamaktan başarı oranlarının düşmesine yol açtığını belirten Sakarya Özel Öğrenci Yurtları Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yıldızhan;''Ticaret hayatı adına da bu bir kayıp, o nedenle SATSO'yu ziyaret ediyoruz. Böyle yaklaşık 1500 öğrencinin Sakarya'dan alışveriş yapmaması da sektöre zarar veriyor, dolayısıyla ilk birkaç ay sonrası öğrenci velileri bizlere gelip yer ayarlamamızı talep ediyorlar, sonradan gelen talepler de bizi sıkıntıya sokuyor'' dedi.

Sakarya Özel Öğrenci Yurtları Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yıldızhan, “Gayri resmi taşıma şirketleri hiçbir denetime tabi tutulmamakta, hiçbir standarda uymamakta, hiçbir kısıtlamayla karşılaşmamakta ve bizimle haksız bir rekabet yapmaktalar.” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Kösemusul, yapılacak ilk yönetim kuruluna konuyu götüreceğini ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için kurumlarla işbirliğine gideceklerini söyledi.

Haber Tarihi : 20/9/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::