Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı, Meclis üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. SATSO TV'den de canlı olarak yayınlanan meclis toplantısı Meclis Başkanı Engin Özkoç'un konuşmasıyla açıldı.

 Faaliyetler hakkında meclise bilgi veren SATSO Başkanı Akgün Altuğ toplantıda TİGEM arazisinin ihalesine girmek için kurdukları Sakarya Ortak Girişim ve Tarım İşletmeleri A.Ş hakkında detay açıklamalar yaptı.

Akgün Altuğ TİGEM arazisinin ihalesi alındıktan sonra hazırlanan proje ile yetiştirici örgütlenmesinin güçlendirilmesi fiyat istikrarı ve Pazar güvencesinin temininin planlandığını söyledi. Altuğ ayrıca projenin küçük ve Büyükbaş hayvancılık konusunda da önemli olduğunu söyleyerek “ et ve süt ihtiyacının iç pazardan karşılanmasına katma değeri yüksek hayvancılık ile insanların gelir ve refah düzeyinin artacaktır. ” şeklinde konuştu. Altuğ konuşmasının devamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Adapazarı Ziraat Odası, Veteriner Hekimler Odası, Besiciler Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve (HAY-KOOP) Hayvancılık Kooperatifleri Birliği gibi mesleki örgütlerin temsilcileri ve hayvancılık konusuna yatırım yapmak isteyen müteşebbislerle oluşturulan şirketin ihale dosyasını geçtiğimiz günlerde teslim edildiğini ve bu ihalenin 45 gün içerisinde sonuçlanacağını TİGEM uzmanları tarafından incelenen projeler arasından uygun olan proje sahiplerinin ihaleye davet edileceğini belirtti.

“Bundan sonraki süreçte Ankara'daki Sakarya lobisinin ve siyasilerin desteklerini de beklediklerini belirten Akgün Altuğ, “hayaller ve hedefler büyük, amacımız TİGEM'i Sakarya'ya kazandırmak” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında 26 kişinin bulunduğu bir heyetle Kuzey Irak'a giden ve iş görüşmelerinde bulunan Altuğ gezi hakkında bilgiler verdi. Altuğ “ Odamız ve Erbil Sanayi ve Ticaret Odası ile karşılıklı görüşmelerde anlayış dostluk ve iş birliğinin artması amacı ile iyi niyet mektubu imzaladık. Bu odamız üyelerinin daha kolay ticaret yapmasını sağlayacaktır” dedi.

Mektup hakkında bilgiler veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ “ üç maddeden oluşan anlaşmada her iki tarafta dostluğun gelişmesi, ekonomik işbirliği sürdürülmesi için sarf edecek. İki oda üyeleri arasında uygun yatıtım alanlarının ve iş fırsatlarının belirlenmesi ve desteklenmesi için çalışmalar yapacak. Odalar arası işbirliğinin arttırılması, girişimci ziyaretlerin düzenlenmesi ve iki oda tarafından düzenlenecek toplantı ve organizasyonlara davetler yapılmasıdır” diye konuştu.

 Daha sonra Sakarya ile ilgili istatistiki bilgiler içeren ”Sakarya İli İktisadi Raporu 2010”  taslağı onaylanarak meclisten geçti.

Haber Tarihi : 29/9/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::