19 Ekim 2010 Salı günü 13:00- 16:00 saatleri arasında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği Proje Hazırlama Eğitimi“ düzenlenecektir. Eğitime lisans son sınıf, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya lisans, yüksek lisans veya doktora programlarından son 5 yıl içerisinden mezun olmuş kişiler katılabilecektir. Eğitim girişimci bireylerin yenilik ve teknoloji odaklı projelerini hayat geçirebilmeleri, işletmelerini kurabilmeleri, ihtiyaç duydukları tüm alımları karşılıksız hibe şeklinde sağlayabilecekleri destek programlarının kapsamı, başvuru şartları, başvuru süreci ve başvuru formlarının hazırlanması ile ilgilidir. Eğitime katılım ve eğitim materyalleri  ücretsiz olup, katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Eğitim yerine ücretsiz servis hizmeti sağlanacaktır. Katılım ile ilgili il sınırlaması bulunmamaktadır. Yatırımı yapacağınız ve yaşadığınız il farklı olabilir. 2010 yılında açılan proje çağrısında hazırladığımız ve destek almış bir proje tanıtımı da yapılacaktır. 18.10.2010 tarihine kadar www.satso.org.tr adresindeki ön kayıt formunun doldurarak [email protected] adresine mail yolu ile gönderilmesi gerekmektedir. 
Detaylı bilgi için:
SATSO Proje Destek Birimi - Elif SARIOĞLU
0264 291 03 00 (dahili 1135), [email protected]
Başvuru formu için lütfen tıklayınız...

T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
Teknogirişim Sermayesi Desteği
“Teknogirişim Sermayesi Desteği”; Üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, desteği veren merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri tarafından desteklenmesi uygun bulunan bir iş planı çerçevesinde, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerini teşvik etmek için düzenlenmiştir.
Bu hibe destek programı ile ülkemizde nitelikli girişimciliğin özendirilmesi bu girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen işletmelerin oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca bu destek ile ülkemizde bilgi yoğun ve yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılmasının yanında yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılması da sağlanmaktadır.
Destek kapsamında desteklenmesi uygun bulunan girişimci, işletmesini kurmasını müteakip 100.000 TL ve bir yıl süre ile desteklenecek olup, destek ödemeleri bir iş planı çerçevesinde ve dönem raporlarının projenin iş planına uygun olarak yürütüldüğünün denetimi sonrası yapılacaktır.
Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 2009 yılında başlatılmış ve 2 yılda gelen toplam 883 başvurudan 178'i desteklenmeye uygun bulunarak başlatılmıştır.
Desteğin amacı
Teknogirişim Sermaye Desteği ile yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimcilerin, bu iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için çekirdek sermaye sağlanarak desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Program ile ilgili detaylı bilgi için; www.sanayi.gov.tr

Haber Tarihi : 30/9/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::