SATSO Ar-Ge ve Genç Girişimciler Kurulu'ndan gençlere davet…

19 Ekim de SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda yapılacak eğitim sonunda proje sahipleri 100 bin lira hibe desteği için başvuruda bulunabilecekler.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği Proje Hazırlama Eğitimi“ için başvurular başladı. 19 Ekim de SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda yapılacak eğitim sonunda proje sahipleri 100 bin lira hibe desteği için başvuruda bulunabilecekler.

 

Bu fırsatın genç girişimcilere en iyi şekilde duyurulmasını sorumluluk bilen SATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık ve Kurul Üyeleri Sakarya Üniversitesi'nde bulunan öğrenci kulüplerinin başkanlarıyla toplantı düzenleyerek ilk ağızdan geniş bilgi almalarına ortam hazırladılar. SATSO Ar-Ge Proje Destek Birimi Danışmanı ve SAÜ Öğretim Görevlisi Çetin Karakaya'nın sunumu sonrası öğrenciler proje başvurusu için detay sorular yönelttiler.

 

SATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık öğrencileri bilgilendirme toplantısında “Devlet, girişimcileri ciddi anlamda destekliyor bu desteklerden faydalanabilmek için bilinçli hareket etmek gerekiyor, Teknogirişim Eğitimi bu anlamda çok önemlidir” diye konuşarak öğrencilerin fikirlerini belli bir sistem dahilinde projelendirmelerinin önemini vurguladı.  Ballık ayrıca,“Devletin verdiği desteklerden Sakarya yararlansın istiyoruz, Sakarya üniversite kenti olma yolunda ilerliyor ve üniversite öğrencileri bu destekler konusundaki tüm kriterlere uyuyor.”diye konuştu.

 

SATSO Ar-Ge Proje Destek Birimi Danışmanı ve SAÜ Öğretim Görevlisi Çetin Karakaya ise konuşmasında projenin ön başvuru aşamasından son aşamasına kadar proje sahiplerinin yapması gerekenler ve devletin bu adımlardaki yeri hakkında bilgi verdi. Karakaya ayrıca, “SATSO olarak tüm projelerin en iyi şekilde sunumunun yapılması konusunda gereken her türlü desteği veriyoruz” diyerek Teknogirişim Sermayesi Desteği Hakkında detaylı bilgi verdi.

 

Eğitim alarak projesi kabul gören proje sahiplerine 100 bin TL hibe verildiğini ve devam eden süreçte şirket sahiplerinin her türlü projesine de öncelik tanınacağını ifade eden Çetin Karakaya, rutin imalatların proje kapsamına girmediğini, yeni bir üretim ya da inovatif bir fikrin proje kapsamında yer alacağını dile getirerek bir önceki programda makine, enformasyon, makine, elektronik malzemeleri, biyoagroteknoloji, kimya, tıp olmak üzere toplam 100 projeye 100 bin TL hibe verildiğini belirtti.

 

Bu hibe destek programı ile ülkemizde nitelikli girişimciliğin özendirilmesi bu girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen işletmelerin oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca bu destek ile ülkemizde bilgi yoğun ve yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılmasının yanında yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılması da sağlanmaktadır.

 

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği Proje Hazırlama Eğitimi“,

Detay bilgiler

Eğitime lisans son sınıf, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya lisans, yüksek lisans veya doktora programlarından son 5 yıl içerisinden mezun olmuş kişiler katılabilecek. Düzenlenen eğitim de, girişimci bireylerin yenilik ve teknoloji odaklı projelerini hayat geçirebilmeleri, işletmelerini kurabilmeleri, ihtiyaç duydukları tüm alımları karşılıksız hibe şeklinde sağlayabilecekleri destek programlarının kapsamı, başvuru şartları, başvuru süreci ve başvuru formlarının hazırlanması ile ilgili bilgiler verilecek.

Başvurular

Eğitime katılım, eğitim materyalleri ve tüm ikramlar ücretsiz olurken, katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Eğitim yerine ücretsiz servis hizmeti sağlanacak. Servis güzergahı ve saati SATSO internet sitesinde ilan edilecek. İl sınırlaması bulunmayan eğitime başvurular,  18 Ekim tarihine kadar www.satso.org.tr adresindeki ön kayıt formunun doldurularak yapılacak.

Haber Tarihi : 8/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::