5'ncisi düzenlenen SATSO Yerel Medya Günleri'ne SATSO Yönetim Kurulu üyeleri ve medya mensupları bir araya gelerek gündemdeki konuları ele aldılar.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, basın mensuplarına öncelikle Sakaryalı kişi ve işletmelerin hibe programlarından yararlanması için çağrı yaptı. Marmara Kalkınma Ajansı'nın tanıtım toplantısına basın mensuplarının daha fazla ilgi göstermesini isteyen Altuğ “Çok önemli hibeler var. Sakaryalı bu fırsattan yararlanmalı. Detay bilgileri SATSO'dan alabilirsiniz. Arkadaşlarımız da sizi yönlendirir,'' diyerek basın mensuplarına dağıtılan metine dikkat çekti. Daha sonra medya mensuplarının daha çok kentsel dönüşüm projesinin kalkması konusunda sorularına cevap veren Akgün Altuğ;''Sanayi'nin içinden gelmiş ve meslek komitesinde ve diğerleriyle birlikte 466 üyemizi ilgilendiren bir konu. Ortak akılla yola çıkmayı önemseyen bir kurumuz. Kentsel Dönüşüm Projesi biraz Pr' ı eksik pat diye önümüze konulan bir şeydi. Bir yararı oldu, oraların bu şekilde 10 yıl bile gitmeyeceğini her kesim kabul etti. Mevcut projeden çok, ödeme koşullarında problem çıktı ve bu nedenle onay görmedi. Biz bugün üyelerimize hangi koşullarda kabul edebilirdiniz'i sorduruyoruz… Zamanla sanayi çarşısı esnaflarımız, büyükşehir belediyesi, SESOB, SATSO tekrar bir ortak proje oluşturabilir gündeme taşıyabiliriz ama bu ortak karar olmalı. Alt görüşmeleri netleşmeli. Biz öncelikle üyelerimizin menfaatlerini koruyan bir yapıyız, hemen ardından da kente sorumluluklarımız geliyor.'

Daha sonra TİGEM konusunda Ankara'da yaptıkları görüşmelere değinen Akgün Altuğ :''Saatlerce süren görüşmeler sonunda konsorsiyum olarak toplanma kararı aldık yine uzun görüşmelerle şirketi oluşturduk daha da uzun görüşmelerle projemizi şartnameye en çok uyan şekilde süt sığırcılığını öne çıkaran detaylarla projemizi hazırladık. Kasaplar Odası dahil her kesimi projeye dahil olmaları için davet ettik, sonra bir takım açıklamalar yapıldı nedenini  konuya dahil olan kimse anlamadı. Projeye yatırım yapanların bir karşılık almasını beklemesi gayet doğal. Sosyal sorumluluk projesi içeren kısımlar da var projede. Sakarya TİGEM konusunda kenetlendi bu çok güzel bir ve nadir bir gelişme. TİGEM kiralama sözleşmesi gereği ihale edenlerin iki dudağı arasından çıkacak bir kararla sahibini bulacak. Siyasi erki etkileyecek kim varsa Ankara'da bizim projeyi desteklemeli diyorum. Eğer TİGEM ihalesi alınmazsa bu bizim şirketin veya projenin başarısızlığı anlamına gelmez, bu ancak siyasi ikna çalışmalarının başarısızlığı anlamına gelecek. Herkese görev düşüyor, bunu buradan söyleyeyim ‘' dedi ve hibe programları konusunda  SATSO AR GE  Danışmanı Öğretim Görevlisi  Çetin Karakaya ‘ya söz verdi şu bilgiler açıklandı :

SATSO ‘DA HİBE FIRSATLARI

Gerek mevcut girişimcilerimizi desteklemek gerek potansiyel girişimcilerimizi ortaya çıkarmak gerekse en az bunlar kadar önemli olan girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için odamız bünyesindeki diğer ilgili birimlerle koordinasyon içinde çalışıyoruz.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE (İŞSAHİBİ OLSUN  OLMASIN)

‘İş Aramayın İş Kurun ‘ girişimcilik programımı ile de bölgedeki girişimcilik potansiyelini  artırmayı hedefliyoruz.

Program, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB ve ABİGEM tarafından yürütülüyor ve  Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu tarafından destekleniyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi' nin de desteklediği programda bu kuruluşlar güçlü bir birliktelik oluşturarak bir ortak akıl portresi daha çizmişlerdir.

Bu program sadece eğitim hizmeti olarak görülmemeli. Girişimcilik programı kapsamında KOSGEB tarafından destek sağlanmış olması oldukça sevindiricidir. Girişimciler sadece eğitim almakla kalmayıp, finansman desteği ile işlerini daha rahat kuracaklar, ardından iş süreçlerinin takiplerinde danışmanlık desteklerinden faydalanacaklardır.

 Yeniden açılacak programa dahil  olmak için www.satso.org.tr' ı takip edin…İlk elemeler, yine  formlar üzerinden yapılacaktır. İlk elemeleri geçen katılımcılar mülakatlara davet edilip, aralarından uygun adaylar seçilecektir. Seçilen girişimci adayları  72 saatlik eğitimin ardından  iş planlarını hazırlayacaklar. İş planlarını yazan katılımcılar, KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebilecekledir.

TEKNOLOJİK FİKRİ OLAN GENÇ GİRİŞİMCİLERE

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği Proje Hazırlama Eğitimi“,

Detay bilgiler

Eğitime lisans son sınıf, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya lisans, yüksek lisans veya doktora programlarından son 5 yıl içerisinden mezun olmuş kişiler katılabilecek. Düzenlenen eğitim de, girişimci bireylerin yenilik ve teknoloji odaklı projelerini hayat geçirebilmeleri, işletmelerini kurabilmeleri, ihtiyaç duydukları tüm alımları karşılıksız hibe şeklinde sağlayabilecekleri destek programlarının kapsamı, başvuru şartları, başvuru süreci ve başvuru formlarının hazırlanması ile ilgili bilgiler verilecek.

Başvurular

Eğitime katılım, eğitim materyalleri ve tüm ikramlar ücretsiz olurken, katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Eğitim yerine ücretsiz servis hizmeti sağlanacak. Servis güzergahı ve saati SATSO internet sitesinde ilan edilecek. İl sınırlaması bulunmayan eğitime başvurular,  18 Ekim tarihine kadar www.satso.org.tr adresindeki ön kayıt formunun doldurularak yapılacak.

GİRİŞİMCİLİK HAFTASI SATSO'DA KUTLANIYOR

Girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla TOBB bünyesinde ülke çapında düzenlenen etkinliklerde SATSO farkı yaşanacak.'' Global girişimcilik haftası' kapsamında GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI ALİ SABANCI konuğumuz olacak.8 Kasım tarihinde düzenlenecek organizasyona sizleri bekliyoruz.

Girişimci bakış açısı ve girişimcilik hakkında farkındalık yaratacak olan haftanın resmi etkinlikleri çerçevesinde, KOSGEB'LE düzenlenen girişimcilik eğitimleri  ilgilenenlerin hizmetinde olacak

08-09 Kasım 2010 Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi,

10 Kasım 2010 Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma,

11 Kasım 2010 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Bazı iller de düzenlediği  İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri konulu eğitimi,

12 Kasım 2010 İletişim Becerilerimi Geliştiriyorum programlarıyla Odamız Girişimcilik haftasına hergün bir etkinlik düzenleyerek katılacaktır.

MEVCUT İŞİNİZİ GELİŞTİRMEK İSTEYENLERE

Doğu Marmara illerinin gelecek vizyonuna yön vermeyi hedefleyen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın, bölgede hayata geçirilecek projelerle KOBİ'lerin dünyada ses getirmesine ve rekabet gücünü arttırmaya çalışıyoruz.KOBİ'lerin gücüne güç katarak motivasyonlarını arttıracağız.

DOĞU Marmara Kalkınma Ajansı ‘'Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği çerçevesnde  ‘' 2010- 2013 TR42 düzey 2 bölge planı'' ve ‘' 2010 çalışma programı'' kapsamında 15 milyon tl tutarında ‘'KOBİ lerin rekabet gücünün artırılması mali destek programı'' uygulanacak.

 “Bu protokolle bölgesel kalkınmaya ve KOBİ'lerin rekabet güçlerini arttırmaya yönelik çalışmalar daha hızlı ve etkin yapılacak. Başarılı bulunan projelerin uygun maaliyetinin % 50 si asgari 30 bin TL azami 300 bin mali hibe desteği verilecek. . Buradan yaptığımız çağrıyla, bölgedeki tüm KOBİ'lerimizi mali destek programımızdan yararlanmaya davet ediyoruz

Program hakkında genel bilgiler:

·Uygulama süresi 12 ayı aşmayan projeleri kabul edilecektir.

·Program için ayrılan toplam kaynak 15 milyon TL'dir.Ancak  % 50'si hibe alacağı için yatırımın da 30 milyon tl olacağı aşikardır.

·Bir projeye verilecek mali destek tutarı 30 bin TL'den az, 300 bin TL'den fazla olamaz.

·Proje başına verilecek destek tutarı, projenin toplam uygun maliyetini ifade eden proje bütçesinin %50'sinden fazla olamaz.

·Proje bütçesinin en az %50'si proje başvuru sahibi ve/veya proje ortakları tarafından karşılanmalıdır.

·Doğu Marmara Kalkınma Ajansı hizmet binası veya internet sitesinden ‘www.marka.org.tr) edinilebilecek Başvuru Rehberi'nde belirtilen koşullara uygun olarak hazırlanan başvurular 31.12.2010, Saat 17.00' ye kadar kabul edilecektir.

 

Örnek Proje Konuları:

 •Üretim kapasitesini artırmaya veya üretim süreçlerinde verimlilik artışı/ maliyet tasarrufu ya da iyileştirme sağlamaya yönelik makine teçhizat alımı içeren projeler,

•Ürün iyileştirme/çeşitlendirme, süreç iyileştirme, katma değeri ve rekabet gücü yüksek ürünlere yönelme amaçlı üretim hattını dönüştürme projeleri,

•Yeni pazarlama teknikleri/kanallarının benimsenmesi ve uygulanmasına yönelik bilişim altyapısı kurma ya da geliştirme, kurumsal kapasite oluşturma projeleri,

•E-ticaret uygulamaları ve bu uygulamaların geliştirilmesine yönelik projeler,

• Yönetim bilgi sistemlerinin kurulması/ iyileştirilmesi/geliştirilmesine yönelik projeler,

•Otel, pansiyon gibi turistik tesislerin tanıtım, hizmet kalitesi ve kapasite artırımına yönelik projeleri.

•Ar-Ge altyapısının kurulması (analiz ve test amaçlı laboratuar/atölye gibi üniteler) veya mevcut altyapının iyileştirilmesi ve Ar-Ge alanındaki insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesine yönelik projeler,

•Ar-Ge faaliyeti prototip aşamasına kadar gelmiş ürünlerin ticarileştirilmesine yönelik projeler,

•Teknoloji transferi ve bilgi teknolojisi ile ilgili yatırımlar.

•İşletmelerin mevcut üretim teknolojilerinin yol açtığı negatif çevresel etkilerin ortadan kaldırılmasına/azaltılmasına yönelik yeni üretim yöntemleri ve teknoloji yatırımları (Atık önleme, atık azaltma, geri dönüşüm ve emisyon azatlımı vb),

•İşletmelerde enerji verimliliğinin sağlanması ve temiz enerji kullanımına yönelik altyapı ve teknoloji yatırımları.

 

KOBİ'lerde hangi şartlar aranıyor?

·KOBİ tanımına uyması(250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve bilanço büyüklüğü ya da yıllık net satış hasılatı 25 milyon TL'yi aşmayan işletmeler)

·Sermayesinin ya da oy haklarının %25'inden fazlasının KOBİ kapsamında olmayan bir işletmeye ait olmaması

·2009 mali yılsonu itibari ile vergi dairesince onaylanmış mali tablolarını sunabiliyor olmaları,

·MARKA'nın kapsadığı Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinden birisinde kayıtlı olmaları veya merkez ya da yasal şubelerinin bu illerde bulunması.

KENDİNİ ,İŞİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYENLERE EĞİTİMLER

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin hizmet kalitesini yükseltmek,  kurumsal yapılarının gelişmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlediği eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. 

 

Firma çalışanları ile yöneticilerinin bireysel ve yönetimsel açıdan yetkinlik kazanmalarına yönelik geliştirici, temel oluşturucu eğitimler düzenleyen SATSO

” MARKA YARATMA VE YAŞATMANIN PÜF NOKTALARI” 

eğitimi ile üyelerinin markalaşarak ilerlemelerine öncülük edecek.

SATSO'da önümüzdeki günlerde de İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ dahil pek çok alanda eğitim faaliyeti planlanmaktadır.

İŞİNİ YURT DIŞINA AÇMAK İSTEYENLERE

HEDEF SAKARYA VE DOĞU MARMARA'DA DAHA FAZLA DIŞ TİCARET...

Doğu Marmara ABİGEM A.Ş bölgede faaliyet gösteren işletmeleri yurtdışına açmak için 2010 hedeflerini büyüterek, bölge KOBİ'lerin yüzlerce ticari ve teknolojik iş geliştirme görüşmesi yapmasını sağlamak amacıyla bundan önce olduğu gibi, Doğu Marmara bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarının tüm üyelerine ihracatta yol göstermeye devam ediyor. Doğu Marmara ABİGEM Sakarya 'da bir çok avantajıyla işadamlarımıza yeni ihracat kapıları açıyor, üstelik masrafların %50'si KOSGEB den geri alınabiliniyor…

SAİGEP TEKRAR BAŞLAYACAK

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya Üniversitesi tarafından birlikte yürütülen Sakarya'nın İhracat ve İthalatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) kapsamında yeni çalışmalar başlatılacak.

SATSO ORTAK AKIL GÜÇBİRLİĞİ İLE SAKARYA DAHA BEREKETLİ..

 

ŞEFFAF YÖNETİM : SATSO MECLİS TOPLANTILARI İNTERNET ÜZERİNDEN CANLI YAYINLANIYOR.

SÜREKLİ EĞİTİM : SATSO BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ  İLE ÜYELER İŞİNİ KENDİNİ GELİŞTİRİYOR, SATSO TV ‘DEN YAYINLAR DA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

E-SATSO YAKINDA FALİYETTE OLACAK: SATSO ÜYELERİNİN TÜM İŞLERİNİ İNTERNET ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLE BİLMESİ İÇİN GEREKLİ ALT YAPI HAZIR.

TİCARET PORTALI İLE TÜM ÜYELER DÜNYA İLE BULUŞUYOR : SATSO ÜYELERİ PORTALINI KULLANARAK ÜRÜN VE HİZMETLERİNİ ÜCRETSİZ OLARAK TANITMA İMKANINA SAHİP

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER, yeni ufuklarLa SATSO kanalıyla buluşuyor. MARKA, KOSGEB,ABİGEM, KREDİ GARANTİ FONU ve AR-GE imkanlarıyla sizi buluşturmaya hazırız.

KÜMELEŞME Makine imalatçıları SATSO önderliğinde birleşti VE SAMİB Sakarya Makine imalatçıları Birliği'ni kurarak başarılı bir kümeleşme oluşturdu.

SAKARYA BÖLGENİN HAYVANCILIK ÜSSÜ OLMAYA HAZIR

SATSO önderliğinde kurulan Sakarya Ortak Girişim Tarım İşletmeleri A.Ş  TİGEM arazisini kiralamak için güçbirliği oluşturdu

E-BÜLTEN ile üyelere gelişmeler haftalık geliyor..

SATSO BİLGİ KÜTÜPHANESİ  www.satso.org.tr'da aranan bilgiye en kolay ulaşımı sağlamaktadır

Haber Tarihi : 12/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::