Sakarya Şehir Planı Konusunda Çalışacaklar…

 

2010-2011 yılının Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. Sınıf öğrencileri ve öğretim üyelerinin çalışma sahası olarak seçtikleri Sakarya ili saha araştırmaları kapsamında kentimize geldiler.

1/100.000 1/25.000 ölçekli kent bütününü kapsayacak master plan çalışmaları için 1 yıl boyunca saha ve büro çalışmasının yapılacağı Sakarya ili sektörel bazda gruplanarak tarım sanayi turizm konut ulaşım gibi alt başlıklarda detaylı olarak inceleyecekler, 2011 yılı Haziran ayında yapılan çalışmalar plan olarak ilgili idarelerin katılımı ile üniversitede kamu oyunun bilgisine sunulacak.


Prof Dr. Oğuz Işık ve Prof. Dr Tansu Şenyapılı, Prof Dr Çağatay Kesinok, Prof Dr Özcan Altaban Başkanlığında, 10 kişilik Öğretim Üyesi ile 40 kişilik öğrenci, şehir planlaması konusunda ilimizde incelemelerde bulunurken SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın'ı da makamlarında ziyaret ettiler. Uğur Tın öğrencilere yardımcı olma konusunda gerekenleri yapacaklarını söyledi.


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Engin Özkoç, ülkemizin seçkin üniversitelerinden birisi olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden şeçkin bir grubun şehir planlaması gibi böylesine ihtiyaç duyulan bir konuda çalışma alanı olarak seçmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehir planlamasının günümüz kentleşmesindeki önemine vurgu yaptı.


Prof.Dr Oğuz IŞIK misafirperverliği için SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç'a teşekkür ederek Sakarya için çalışmaların üst ölçekli olarak başlayacağını ikinci dönemde ise detaylandırılacağını dile getirdi.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi…

 

Haber Tarihi : 14/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::