Sakarya 19 il arasına girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı – Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin yer aldığı projede, Sakarya 19 il arasına girdi.

UMEM kapsamında analizler doğrultusunda firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda kurslar açılacak, bu kurslara İŞKUR veritabanından işsizler yerleştirilecek. Teorik ve pratik(staj) eğitimlerinden oluşan bu kurslara yerleşen kursiyerlerden başarılı olanlarının büyük çoğunluğunun ise işe yerleştirilmesi planlanıyor. Konu ile ilgili olarak Odalar ve Borsalar Birliği'nden yapılan açıklamada, Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘ne yeni donanım bütçesi olarak sırasıyla 869.831,62 TL ve 869.831,62 TL verilecek.

  SATSO'dan yapılan açıklamada da ‘'Okullara alınacak yeni makine/teçhizat, firmalara ihtiyaç duyduğu nitelikte eleman yetiştirilmesi aşamasında Odamızın yer alması, projenin ilimizdeki başarısının itici gücü olacak'' denildi.

 

Haber Tarihi : 17/10/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::