SATSO 12.Meslek Grubu (Kırtasiye, baskı işleri ve medya kuruluşları faaliyetleri) mesleki sorunlarını görüşmek üzere bir toplantı daha gerçekleştirdi

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ , SATSO'daki fırsat kapılarından söz ederek iş kurmak isteyenler, mevcut işlerini geliştirmek isteyenlere hibe ve desteklerin KOSGEB, MARKA, AR-GE Proje Destek Birimi kanalıyla verilebileceğini belirtti..

Matbaacılık ve baskı sektörünün sorunlarını görüşmek üzere 12 nci meslek grubu tarafından düzenlenen “Matbaacılık, Serigrafi Baskı ve Reklam Ajanslarının Mesleki Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantı SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda yapıldı.

SATSO Meclis Başkan vekili ve 12. Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi olan İzzet Dönmez ‘in divan başkanlığında gerçekleştirilen toplantının divan üyeleri 12. Meslek komitesi başkan yardımcısı Vedat Kılıç ve Emre Serdar oldu.

12nci Meslek Grubunda faaliyet göstererek Matbaacılık, Serigrafi Baskı ve Reklam sektöründe iştirak eden 60 üyenin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda KOSGEB Sakarya Şube Müdürü İsmet Yılmaz ve Marmara Kalkınma Ajansından Uzman Özgür Hocaoğlu hibe ve destekler hakkında bilgiler verdiler. 

Söz konusu toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ da SATSO'daki fırsat kapılarından söz ederek iş kurmak isteyenler, mevcut işlerini geliştirmek isteyenlere hibe ve desteklerin yardımcı olacağını bu destek ve hibelere ulaşmak için gerekli birimlerin SATSO bünyesinde yer aldığını belirterek, KOSGEB, MARKA, AR-GE Proje Destek Birimi hakkında bilgi verdi. Altuğ konuşmasında “SATSO ne iş yapar diyenlere bu desteklerden ve destek birimlerinden söz ediyoruz ve sizlerin de söz etmesini istiyoruz SATSO bu desteklere ulaşmanızdaki en kısa yoldur” diye SATSO'nun önemine vurgu yaptı.

 Toplantıda ilimizde matbaacılık, serigrafi, baskı ve reklam ajanslarının sorunları görüşülerek karşılıklı fikir alışverişi ile istişarede bulunuldu.

Matbaacıların dernekleşme yolunda ilerlediğinin belirtildiği toplantıda matbaacıların tek çatı altında toplanmasının önemini vurgulanarak kaliteli hizmet ve uzun soluklu çalışma hayatı için sistemli bir dernekleşmenin gerekliliğine de değinildi.

12. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi İzzet Dönmez; “Üye odaklı hizmet anlayışı ile çalışan SATSO Yönetim Kurulumuz tüm üyelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmektedir. Dolayısıyla bu toplantımızda meslek grubu üyelerimizin sorunlarının çözümü hususunda neler yapılabileceğini tespit etmek ve çalışmalara yön vermek amacıyla çok faydalı olacaktır.” diyerek 12. Meslek grubu üyelerinden matbaacılık ve baskı sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik çalışmak istediklerini vurguladı.

Söz konusu toplantı meslek temsilcilerinin sorunlarını dile getirerek çözüm yollarının görüşülmesi ile sona erdi.

Haber Tarihi : 19/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::