Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ‘nda tekstil, konfeksiyon, deri ürünleri ticaretiyle uğraşan esnafların temsil edildiği 6ncı meslek komitesi, son günlerde daha da artan haksız rekabet şikayetlerini değerlendirerek denetim mekanizmalarını işletilmesini talep adına belediye başkanlarını ziyaret ettiler.

Aynı zamanda SATSO Yönetim Kurulu üyesi olan Ahmet Cevherli, Meclis Üyesi Nedim Paker'in de aralarında bulunduğu 6ncı meslek komitesi üyeleri Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk'e yaptıkları ziyarette Çarşamba pazarını gündemlerine aldılar. Komite adına konuşan Ahmet Cevherli: “Esnaf olarak yerine getirmekle yükümlü olduğumuz sorumluluklar iştigal ettiğimiz alanda haksız rekabet olduğunda bizi güçsüz bırakıyor ve işyerini kapatan zor durumlara düşen üyelerimizi gördükçe büyük üzüntü duyuyoruz. Üyelerimizden en çok şikayet konusu çarşamba pazarından geliyor. Buralarda yeterli denetim olmayışı ve şehir içinde konuşlanmalarının getirdiği sorunlara sizin de belediye olarak tepkisiz kalmanız düşünülemez. Pazarın doğasına uygun olarak yerleşim yerinin içinde değil kenarında bir meydanda yer alması dolayısıyla taşınması konusunda bir çalışma yapılması gerekiyor.'' dedi

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de komite üyelerine “Eğer denetimde bir eksiklik varsa derhal yerine getiririz, pazarın yaşam merkezinde kaldığı, trafik dahil pek çok sıkıntılı duruma yol açtığına da katılıyorum. Bir yıl içerisinde bir çözüm bulma ve uygun yere taşınması konusunda bir çalışma yapacağız Esnaflarımızın sorunlarına sahip çıkmanızdan çok etkilendim. Her zaman esnafımızın yanındayız.” cevabını iletti.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı da ziyaret eden komite üyeleri bu beldedeki pazaryeri konusunda da aynı sıkıntılarını dile getirdiler.

Serdivan Belediye Başkanı Alemdar da komite üyelerinin ziyaretlerinden çok memnun olduklarını dile getirerek,''Bizim beldedeki pazaryerimize başka ilçelerden gelenler bulunmuyor, yaptığımız çalışmada Pazar açan sayısında da düşüş olduğunu gördük. Denetimlerimizi daha da artırarak, kuraldışı ticarete izin vermeyeceğiz. İşyeri açarak devlete olan sorumluluklarını yerine getiren vergisini ödeyen esnafın sorunu bizim de sorunumuz. Bunun böyle bilinmesini isterim ‘' dedi.

 

 

Haber Tarihi : 20/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::