“Umarız, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu'nun bu çalışması diğer illere de örnek teşkil eder”…

SATSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SATSO Kadın Girişimciler Kurulu ilimizdeki kadın girişimcilere destek olmak amacıyla, ticari faaliyette bulunan kadınların uzun vadede ekonomik büyümeye katkıda bulunması ve çalışan kadının spesifik ihtiyaçlarının karşılanmasına ve pozitif ayrımcılık ile motive edilmesine yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

 Bu doğrultuda Türkiye Finans Katılım Bankası ve SATSO Kadın Girişimciler Kurulu arasında bir kredi protokolü düzenlendi.

Kadınlara yönelik hazırlanan bu pakette en önemli fark yeni tescil işyeri kredileri olmasıdır.  Bu paket ile kurulum süreci gözetilmeden, banka kredi değerlendirme sürecinde uygun bulunan bayan girişimci firmalara şube yetkisinde ve genel müdürlük yetkisinde kurumsal finansman desteği, gayri nakdi kredi imkanı, bireysel kredi, bankacılık hizmetlerindeki kalemlerde düşük maliyet avantajı sunulmakta.

Türkiye Finans Katılım Bankası ile imzalanan Kredi destek paketinde; KOBİ Proje Finansmanı ve Kurumsal Finansman Desteği, Yeni Tescil İşyeri Kredileri, POS Çalışma Koşulu, Bankacılık Hizmet Uygulamalar, Bireysel Kredi Uygulamaları, Mevduat Uygulamaları konularında kredi desteği sağlanacak.

SATSO Hizmet binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, Başkan Yardımcısı Yıldız BezekTürkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü Pazarlama Müdürü Hasan Çelenligil,Türkiye Finans Katılım Bankası Girişimcilik Bankacılık Müdürü Ersin Çelik, Pazarlama Müdür Yardımcısı Rukiye KAYA, ve Alparslan Uygun, Sakarya Şube Müdürü Cihan Erbil, Erenler Şube Müdürü Hasan Çolak,  Müdür Yrd. Gamze Topçu katıldı.

 

Kadın Girişimciler Destek Paketi Protokol imza töreninde konuşan Türkiye Finans Katılım Bankası Pazarlama müdürü Hasan Çelenligil kadın girişimcilere gereken desteğin verilmesi ve yüreklendirilmesi gerektiğini vurgulayarak 16,4 milyon çalışan erkek nüfusunun 205 milyonunun girişimci olduğunu kadınlarda çalışan sayısının yaklaşık bir rakamda olmasına rağmen girişimci kadın sayısının 225 bin olduğunu ve bu sayının oldukça düşük olduğunu ve pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirtti. Çelenligil konuşmasının devamında kredi destek paketi hakkında basın mensuplarına bilgi vererek şunları dile getirdi;

Sözleşme kapsamında sunulan avantajlardan; SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Heyeti tarafından imzalanmış  referans yazısı olan ve bir yatırım projesine sahip veya mevcut firmasını genişleterek yerel ve uluslararası piyasalarda rekabet etmek isteyen kadın girişimciler yararlanabilecek. Banka kriterlerince değerlendirme ve tahsis aşamasına tabi tutulması ve uygun görülen kişilere kredi verilmesi ve bu hususa ilişkin prosedür, koşul ve uygulama esaslarının belirlenmesi, bankacılık hizmetlerinden, uygulamalarından SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Heyeti tarafından imzalanmış referans yazısı olan müşterilere( kısaca ‘'Kadın Girişimci'' olarak adlandırılacaktır)  avantajlar sağlanmasıdır. Banka bir hafta önceden SATSO'ya bilgi vermek şartı ile komisyon ve hizmet tutarlarını revize edebilecektir.”dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise konuşmasında SATSO Kadın Girişimciler Kurulu önerisiyle gerçekleştirilen protokolün önemine değinerek“ kadınlara finansal destek anlamında gerçekleştirilen ve bir ilk olan bu destek paketi uygulaması umarım diğer illerimize de örnek olur çünkü az önce açıklanan rakamlar oldukça düşük. Ülkemizdeki %9 oranındaki toplam girişimci sayısı da diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça aşağılarda kalmaktadır,  Ülkemizdeki yaş ortalaması 29 olmakla birlikte 16-30 yaş arasındaki kadınlarda girişimci sayısı %9'dur bu rakamlar göz önünde bulundurularak teşvikler artırılmalı, pozitif ayrımcılıkla ve bu tür çalışmalarla desteklenmesi gerekli” diyerek SATSO Kadın Girişimciler Kurulu'na teşekkürlerini sundu.

SATSO Kadın girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ise konuşmasında kadınların işgücüne kazandırılması ve iş hayatında daha aktif yer alabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve ilimiz ve ülkemizdeki mevcut kadın potansiyelini maksimum seviyede değerlendirmek gerektiğini dile getirdi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 21/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::