Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti'nden gelen Turizm ve Ticaret Temsilcisi Osman Çalışkan ve beraberindeki akademisyen, Gürcistan Turizm Bakanlığı Temsilcisi ve Gürcü basın mensuplarından oluşan heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

SATSO Başkan Yardımcıları Muzaffer Güneş ve Mahmut Kösemusul'un nezaretinde gerçekleştirilen ziyarete ayrıca yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Gürcistan'ın son yıllarda hızla gelişen ülkeler arasında olduğunu belirten Muzaffer Güneş ülkede yaşanan gelişmeleri takip edebilmek ve ekonomik ilişkileri kuvvetlendirebilmek adına yerinde pazar araştırmalarının çok avantajlı olacağını düşündüklerini dile getirdi.

Sakarya'nın bulunduğu lokasyon hakkında da ziyaretçilere bilgi veren Güneş Sakarya'nın çok kültürel bir yapıya sahip olması nedeniyle de Gürcü kültürüne yakın olduklarını ve bu yakınlığın ekonomik anlamda da gelişmesine yönelik karşılıklı çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Sakaryalı sanayici ve iş adamlarını SATSO öncülüğünde Gürcistan'a davet eden Çalışkan, günün anısına SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Muzaffer Güneş ve Mahmut Kösemusul'a çeşitli hediyeler takdim etti.

Gürcistan Turizm ve Ticaret Temsilcisi Osman Çalışkan ülkelerindeki gelişmeleri anlatarak, iki ülke arasında yapılan ticari ve dostluk anlaşmalarından da söz etti.  Çalışkan “Biliyorsunuz ki Türkiye ile ülkemiz arasında vize kalktı. İki ülke arasında ticari ve sosyal anlamda önemli anlaşmalar var. Bizler de bu dostluk çerçevesinde Türk kardeşlerimizi daha yakından tanımak istedik. Batum ile Sakarya'nın kardeş şehir olmasını istiyoruz. Bu konuda sizlerin desteğinizi bekliyoruz. Türkiye'den daha fazla yatırım ve turist bekliyoruz her türlü atılımda Türkiye'yi örnek alıp izinden devam ediyoruz” dedi.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 25/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::