SATSO Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyon Üyesi Bülent Yazar,  sektörel araştırmalar neticesinde hazırlanmış olan ve Avrupa'daki örnek hayvan besi çiftliklerinin de yer aldığı oldukça detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Yazar, ayrıca ilimizin tarım ve hayvancılık sektöründe yüksek seviyelerde verim elde edebilecek bir potansiyele sahip olmasından dolayı bu sektörlere yönelen yatırımcıları ilimize çekerek var olan kapasitenin maksimum şekilde değerlendirilmesi için projeler geliştirdiklerini ifade etti.

 

Söz konusu sunumun ardından konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ilimizde tarım ve hayvancılık sektörünün yeniden canlandırabilmek ve hak ettiği seviyelerde yer almasını sağlamak için oluşturdukları tarım ve hayvancılığı geliştirme komisyonunun öncelikli hedefleri arasında hayvancılık besi organize sanayi siteleri ve organize hayvan çiftlikleri oluşturmak olduğunu belirtti.

 

Altuğ, bu konuda Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir projede yer almak istediklerini ifade ederek kurmayı hedefledikleri organize besi çiftlikleri için yer ve arazi seçimi konusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesinin desteklerini beklediklerini belirtti.

 

Hayvancılıktan maksimum seviyede verim elde edilebilmesi için ilimizde faaliyet gösteren büyük firmalarla ortak bir çalışma içerisine girmek istediklerini ve ilimizden birkaç müteşebbisin bir araya gelerek örnek bir organize hayvan besi çiftliği kurmalarına öncülük etmek istediklerini belirten Altuğ, konuyla ilgili olarak AKGIDA ile yapmış oldukları görüşmelerin neticelenmesinin ardından başka müteşebbislerle irtibata geçeceklerini ve bu konuda da Sakarya Büyükşehir Belediyesinin görüş ve önerilerini beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

İlimizde hayvancılık ile ilgili ve söz konusu besi çiftliği ile ilgili altyapının sağlam ve iyi kurulması halinde karlılığın da o oranda yüksek olacağını ve ayrıca hayvancılığın çok iyi bir şekilde projelendirilerek ilimizin bu sektörde örnek teşkil edecek projelere imza atabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade edildi. İlimizde hazır bir Pazar imkanı varken başka illerden süt alımı yapılmasının doğru olmadığını  ve ilimizde hayvancılığı yeniden canlandırmalısı ve bunun için yapılması gerekenleri çok net bir şeklide belirleyici bir strateji takip edilmesinin şart olduğu  ifade edildi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile ilimizin ve halkımızın menfaatine olacak her türlü ortak çalışmaya imza atmaktan gurur duyacaklarını belirterek, ilimizin öncü kurumlarının akıl birliği ile neler yapılacağına karar vermeleri gerektiğini ifade etti. İlimizde hayvancılık için çok geniş alanlar olmadığını var olan alanların değerlendirilmesi gerektiğini belirten Toçoğlu, ilimizde istenilen düzeyde geniş araziler olmadığını ve imkanlar dahilinde var olan arazilerin değerlendirilmesi yoluna gidilmesinin doğru olacağını dile getirdi. Toçoğlu ayrıca, hazine arazilerinin bu anlamda değerlendirilebilmesi için belediyelere kazandırılması gerektiğini ve konuyla ilgili bürokratik sorunların çözülerek bu çalışmanın önünün açılabileceğini ve SATSO'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 28/8/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::