SATSO 18. Meslek Komitesi Üyeleri ( Mimarlık Mühendislik Faaliyetleri ve İnşaat Taahhüt İşleri) temsil ettikleri meslek grubunun sorunları, şikayet ve önerilerini sunmak üzere Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.(SEDAŞ) ve Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.(AGDAŞ)'ı ziyaret ettiler.

Söz konusu ziyaretlerden önce kahvaltılı bir istişare toplantısı düzenleyen komite üyeleri mesleki sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

18. Meslek Komitesi Başkanı Yahya Büyüksaraçoğlu, Başkan Yardımcısı M. Mükerrem Çelik ve komite üyelerinden oluşan SATSO heyeti ilk olarak SEDAŞ Satış Direktörü Yunus Bekircan'ı ziyaret ettiler. Komite üyeleri meslek gruplarının faaliyet alanları hakkında bilgi vererek 700 işadamını temsil ettiklerini inşaat mimarlık ve mühendislik sektörünün ilimizde iş hayatının lokomotifi olduğunu belirttiler.

SEDAŞ'la ilgili yaşadıkları sorunları dile getiren 18. Meslek komitesi üyeleri bürokrasi konusundaki dilekçe ve şikâyetlerin geç cevaplanmasının işleyişin devamlılığı açısından sıkıntı yarattığını dile getirdiler.

Komite üyeleri özellikle inşa ettikleri binalara enerji temini konusunda sorun yaşadıklarını ve bu sorunun özellikle zincirleme olarak iş akışını olumsuz etkilediğini ve en büyük sorunlarının da dağıtım konusunda yaşandığını, verdikleri hizmetlerin aksamasına sebep olduğunu ifade ettiler.  İlimizde alt yapı oluşumunda sorumlu kurumların koordineli çalışmaları gerektiğini belirten sektör temsilcileri “Bu kurumlar düzenli ve koordineli çalışırsa hem hizmetler hızlı halka ulaşır hem de maliyet açısından daha iyi olur” diye konuştular.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yunus Bekircan, kurumsal bir yapılanma içinde olduklarını belirterek SATSO 18. Meslek Komitesi üyeleri tarafından dile getirilen konularla ilgili olarak birimleri ile iletişime geçeceklerini ve ilgili birim yetkililerinin de katılacağı ortak bir görüşmede bu konuların daha detaylandırılarak çözümüne yönelik kararlar alınmasını sağlayacaklarını ifade etti.

SATSO 18. Meslek Komitesi Üyeleri, SEDAŞ'ın ardından AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir'i ziyaret ettiler. Sektörel anlamda inşasını gerçekleştirdikleri binalara doğalgaz dağıtımının zamanında yapılamamasının sorun teşkil ettiğini belirten SATSO 18. Meslek Komitesi Başkanı Yahya Büyüksaraçoğlu, doğalgaz üretimi ve tüketiminin günümüzde çok önemli olduğunu ve halka hizmet konusunda bu aksaklığın zincirleme olarak her alanı etkilediğini ve inşaat sektöründe çalışan meslektaşlarını zor duruma soktuğunu dile getirdi.

Doğalgaz dağıtımı ve hat döşenmesi konusunda daha koordineli çalışılmasının iki taraf içinde olumlu olacağını dile getiren SATSO 18. Meslek komitesi üyesi Emre Yılmaz, inşaat sektörünün gelişmesinin doğalgaz sektörünün gelişimine de büyük katkılar sağladığını ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir sorunların giderilmesi yönünde iletişim halinde çalışabileceklerini dile getirdi.

 

Haber Tarihi : 26/10/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::