Serbest bölgeler, ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığı, sınai ve ticari faaliyetler için daha geniş teşviklerin tanındığı, ülkenin siyasi sınırları içinde olmakla beraber gümrük hattı dışında sayılan yerler olarak tanımlanıyor.

İhracat için yatırımın ve üretimin arttırılması, yabancı sermaye ve teknolojilerin getirilmesine imkan verilmesi, bazı hammadde ve ara malların istenilen miktarda ve zaman kaybı olmadan temin edilebilmesi, sağlanan teşvik ve avantajlar yardımıyla düşük maliyetli mal üretilmesi, yeni istihdam olanaklarının yaratılması ve ihracatın kolaylaştırılması ve hızlandırılması amacıyla kurulmuş  ülkemizde  bir çok “Serbest Bölge” bulunmaktadır.

SATSO ile Sakarya Üniversitesi müşterek 05 Kasım 2010 Cuma günü saat                 15.00-17.00 arası “Serbest Bölgeler ve Serbest Bölgelerin Yatırımcıya Sunduğu Fırsatlar” konulu bir toplantı düzenlenecektir.

Toplantıda; S.A.Ü. Öğretim Görevlisi Burhan ÖZKAN ile Kocaeli Serbest Bölge Müdür Yardımcısı Raci TORAMAN tarafından serbest bölgeler ve serbest bölgelerin yatırımcıya sunduğu fırsat ve avantajlar konusunda katılımcılara detaylı bilgiler sunulacaktır.

Söz konusu toplantıya iştirakinizi bekleriz.

 

TOPLANTI  

Konusu                    :Serbest Bölgeler ve Serbest Bölgelerin Yatırımcıya Sunduğu Fırsatlar

Tarihi                         :05 Kasım 2010 Cuma Günü

Saati                          :15.00 – 17.00

Yeri                            :Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans Salonu

Haber Tarihi : 1/11/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::