Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, “Kızlara da şunu söylüyorum gelecekte eve çekilmeyin çalışın” dedi

 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 'Girişimci Hayatlar Programı'na katılan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, kadınların işgücü piyasasında yeterince yer almadığını söyledi.

Türkiye'de 1 milyon 300 bin girişimci bulunduğuna işaret eden Bektaş, bunların sadece 80 bininin kadın girişimci olmasının üzücü olduğunu belirtti. Bektaş, kadın girişimcilerin iş gücüne katılım oranı bakımından dünyadaki 134 ülke içinde Türkiye'nin sondan dördüncü olduğunu ifade ederek, 'Kadın girişimci olarak durumumuz son derece kötü. Bakın 2006 yılında Türkiye ekonomisi en büyük büyümeyi yapmış ama kadınların ekonomiye katılımı 12 puan birden düşmüş. Demek ki büyümekle kadının iş gücüne katılması arasında bir doğru orantı yok. Kadınlar gittikçe eve kapanıyor, fakat kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerek' dedi. Bektaş, kadınların birçok nedenden dolayı işgücü piyasasında yer almadığına dikkati çekerek, kadınları engelleyen nedenleri şu şekilde sıraladı: ‘Kadınların eğitim düzeylerinin düşük olması, çocuk bakmak ve yapmak gibi kadınlara biçilen rollerin olması, kadın çalışanların ücretlerinin düşük olması, kadınların ailelerinden izin alamaması ve kadınların kendi engelleri'…

Programa katılan erkek öğrencilere gelecekte eşlerinin çalışmasına izin vermelerini tavsiye eden Bektaş, “Çalışan kadın zinde olur genç olur. Kızlara da şunu söylüyorum gelecekte eve çekilmeyin çalışın” diye konuştu. Anadolu'da yatırım seferberliğini sürdüren Hey Tekstil'in sahibi Aynur Bektaş, İstanbul, Çankırı, Nevşehir Hacıbektaş, Kastamonu, Batman'da toplam 8 tekstil ve hazır giyim fabrikası sahibi. Dünyaca ünlü markalara üretim yapan Aynur Bektaş, yeni yatırımlar için kolları sıvadı.  Anadolu'da 40 milyon doları aşan yatırımlarıyla “ekonomik açılım” gerçekleştiren ve çoğunluğu kadın binlerce insana iş sağlayan Aynur Bektaş, işçileri ile daha iyi diyalog kurabilmek için de Kürtçe öğrenmeye başladı.

 Sakarya Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu desteğinde düzenlenen organizasyonda gördüğü ilgiden çok memnun kalan Aynur Bektaş, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu'na güzel ağırlamadan dolayı teşekkür etti.

 

 

 

Haber Tarihi : 1/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::