SATSO Başkanı Akgün Altuğ'dan konferansa davet

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Global Girişimcilik Haftası dahilinde ilk etkinliklerine tüm girişimcileri davet etti.  Sakarya Genç Girişimciler Kurulu ve SAÜ Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenecek etkinliğe ali Sabancı ve Gülden Yılmaz'ın katılacağını belirten Akgün Altuğ :

‘'İş Dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir  ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik – yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmak amacıyla 6-12 Kasım tarihlerinde kutlanacak Global  Girişimcilik Haftası için TOBB Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı Sakarya'ya davet edildi.Aynı zamanda Genç Girişimciler Bölge Sorumlusu Gülden Yılmaz da programa katılacak..

Girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla TOBB bünyesinde ülke çapında düzenlenen etkinliklerde SATSO farkı yaşanacak. Global Girişimcilik Haftası kapsamında 8 Kasım  pazartesi saat 14.30 ‘da Sakarya Üniversitesi'nde  düzenlenecek organizasyona sizleri bekliyoruz

Girişimci ekonomik değer yaratır. Fikri emeğini ekonomiye aktararak ülkenin kalkınması tetikler. Üretim kaynaklarını yeni bir tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar. Hepsinden önemlisi, girişimci  toplumsal fayda yaratan ekonomik bir aktördür.” diyen Altuğ konuşmasında girişimciliğin önemine de değinerek; “girişimci, yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırır.  Yeni endüstrilerin doğmasına yol açar. Teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır. Dolayısıyla girişimci, ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde, istihdam yaratılmasında ve üretim faaliyetlerinde önemli bir anahtardır.” dedi.  

 

ALİ İ. SABANCI KİMDİR?

1969 yılında Adana'da doğdu. 1987-1991 yılları arasında ABD Tufts Üniversitesi'nde Politika ve Ekonomi üzerine ihtisas yaptıktan sonra 1993 yılına kadar Morgan Stanley & Co. Incorporated'da Finans Uzmanı olarak görev yaptı. 1993-1995 yılları arasında Columbia Business School'da Uluslararası Finans üzerine MBA eğitimini tamamladı.  

Türkiye'ye döndükten sonra 1996 yılına kadar Akbank T.A.Ş. Bahçekapı Şubesi'nde Uzman olarak görev yapan Sabancı, 1996-1997 yılları arasında Akbank T.A.Ş. Beyoğlu Şube Müdür Muavini görevini sürdürdü. 1997 yılında H.Ö. Sabancı Holding A.Ş.'de Proje Daire Başkanlığı görevine geldikten sonra 2001 yılında Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı görevine atandı. Ali Sabancı 2004 yılı Mart ayında H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. ve bünyesindeki şirketlerde bulunduğu görevlerinden istifa ederek Grup'tan ayrıldı.

2004 yılı Mart ayında Esas Holding A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlayan Ali Sabancı, 2005 Ocak ayında Esas Holding A.Ş. tarafından satın alınan Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak şirketin yönetimini devralmış ve düşük maliyetli havayolu modelini Türkiye'ye ilk defa getirmiştir. 

Esas Holding A.Ş.'nin ortak olduğu İzair A.Ş. ve Air Berlin'de Yönetim Kurulu Üyesi ve AFM Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ali Sabancı, aynı zamanda TÜSİAD, TYD üyesi ve TOBB Genç Girişimciler  Kurulu Başkanı'dır.

İngilizce ve Almanca bilen  Ali Sabancı evli ve iki çocuk babasıdır

Haber Tarihi : 7/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::