SATSO Genç Girişimciler Kurulu organizesiyle SAÜ Kongre Merkezi girişimcileri ağırladı. Ali Sabancı girişimciliğin anayasasını anlattı

Global Girişimcilik Haftası için TOBB Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı  SAÜ Kongre Merkezinde geleceğin girişimcileri ile  kendi girişimcilik öyküsünü paylaştı.

SATSO Genç Girişimciler Kurulu ve SAÜ Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe Ali Sabancı'nın yanı sıra KOTON Mağazalar Zinciri Kurucularından ve TOBB Girişimciler Üst Kurulu Üyesi  Sakaryalı Gülden Yılmaz da katıldı.

İş Dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik – yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmak amacıyla 6-12 Kasım tarihlerinde kutlanan Global  Girişimcilik Haftası için Girişimcilik konusunda düzenlenen etkinliklerde SATSO farkı yaşandı.

Konferansa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO kadın ve genç girişimciler kurulu üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler oldukça yoğun bir katılım gösterdiler.

Konferanstan önce, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Akgün Altuğ  ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık ile  birlikte  SAÜ'lü gençlerin projesi araçları uzun süre inceleyen Ali Sabancı ,Settar ve Saguar hakkında bilgi aldı.

SETT ( Sakarya Üniversitesi Enerji Teknolojileri Takımı adına Burak Oğuz, SAİTEM ( Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler  Uygulama Topluluğu adına Mehmet Burak Mısırlı'dan bilgi alan Ali Sabancı detay sorular yöneltti. Ali Sabancı'ya yapılan küçük sunumda 2010 başarılarından  ve 2011 hederinden de bahseden  SETT  Sakarya Üniversitesi Enerji Teknolojileri Takımı ,araçlarını şöyle tanıttı;

SETTAR ( Sakarya Üniversitesi enerji Teknolojileri Takımı Aracı ) Hidrojen aracı Avrupa'nın en prestijli alternatif enerjiler yarışı olan Shell Eco-Marathon 2010'da 1lt yakıt ile 376 km. yol giderek, kendi kategorisinde Avrupa 7.si Türkiye 1.si olmuştur.

TOBB Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı gençleri kutladı ve SATSO Genç Girişimciler Kurulu'na hitaben

“Arkadaşlarımızın çalışmalarını yakından takip etmek istiyorum. Benim desteğim olması gereken konularda Sayın Tolga Ballık bana iletecektir. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın da gençlere destek vermesi çok güzel. Onları desteklemek gerek.Ali Sabancı olarak desteğe hazırım. Sakarya üniversitesi 10 numara . Rektör Mehmet Durman'ı da kutluyorum'' dedi

Söz konusu Girişimcilik Konferansının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; 

 “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Sakarya Genç Girişimciler Kurulu ve Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenen ‘'Global Girişimcilik Haftası''nın önemini en iyi anlatacak konuklarımız var bugün.

 TOBB Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Bölge Sorumlusu Gülden Yılmaz'a davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyorum. Konuyla ilgili yoğun bir hafta geçirdiklerini biliyorum. Buradaki etkinliklerde emeği geçenleri de kutluyorum.

SATSO olarak, girişimciliği topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek, ülkemizin ihtiyacı olan iş kurma kabiliyetine sahip girişimcileri daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmak amacındayız. Global Girişimcilik Haftası'nı bu nedenle ayrıca önemsiyoruz. Girişimci ekonomik değer yaratır. Fikri emeğini ekonomiye aktararak ülkenin kalkınması tetikler. Üretim kaynaklarını yeni bir tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar. Hepsinden önemlisi, girişimci toplumsal fayda yaratan ekonomik bir aktördür.” diyen Altuğ konuşmasında girişimciliğin önemine de değinerek; “girişimci, yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırır.  Yeni endüstrilerin doğmasına yol açar. Teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır. Dolayısıyla girişimci, ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde, istihdam yaratılmasında ve üretim faaliyetlerinde önemli bir anahtardır.” dedi. 

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Girişimcilik" konusunda bir konferans verdi. Konferansdan önce Genç Girişimciler kurulu Başkanı Tolga Ballık,Fatih ve  Bünyamin Müftüoğlu'na Genç Girişimci ödülü verildiğini açıkladı ve ödülleri takdim edildi.

Ali Sabancı, SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde öğrencilere iş hayatnda başarıyı elde etmenin sırları hakkında bilgi verdi. Girişimci olmak için risk almak gerektiğini belirten Ali Sabancı, "Risk alabilmek önemli, bunun için mal sahibi olmak gerekmiyor" dedi.

 Öğrencilere iş ararken nelere dikkat etmeleri gerektiğini açıklayan Ali Sabancı, "Profesyonel girişimci kendi iş gücünü girişimci olarak gören kişidir. İş ararken seçeneğiniz olursa maaştan çok başarınızdan ötürü size prim veren, sistemi olan işi seçin. Bu şirketler sizin önünüzü açar ve ancak o şirketlerde girişimci olursunuz" diye konuştu. Girişimcilik için babanızın zengin ve birikiminizin olması gerekmediğini söyleyen Sabancı, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Sadece kendinize güveninizin ve girişimci yönünüzün olması gerekiyor. Bu nedenle girişimci sayısını ülkemizde artırmalıyız. Girişimci sayısı artınca istihdama katkı sağlanıyor, ekonomi de iyileşiyor. Girişimciliği geliştirmek ve artırmak zorundayız. Bunu için sadece kendimize güvenmeniz gerekiyor.”

 Konuşmasının ardından Ali Sabancı'ya Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ tarafından plaket ve  Sakaryalı Fotoğrafçı Servet Sezgin'in uluslar arası ödül kazanan pegasusun da simgesi beyaz atların bulunduğu fotoğraf hediye edildi. Ali Sabancı'ya Altuğ'dan sonra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ve öğrenci konseyleri tarafından da plaket verildi.

 

Haber Tarihi : 8/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::