Başkan Akgün ALTUĞ; ''İmalatçılarımıza ihracat kapıları açıyoruz ''

Programa katılanlar Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği çerçevesinde “yüzde 75” oranında destekten de faydalanabilecekler.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, “(SAİGEP-1) Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi” ile “Makine ve Metal İmalatı” sektöründeki üyelerin düzenli birer ihracatçı firma olmaları için çalışma başlatıyor, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ yaptığı duyuruda şunları söyledi:

 

“SAİGEP projesine katılmak isteyen üyelere, dış ticaret eğitimi, pazar araştırması, yurtdışı fuarlara katılım, yurtdışı firmalarla karşılıklı işbirliği, yurtdışında ve Sakarya'da eşleştirme ve alım heyeti organizasyonları düzenlenecek ve sürecin her aşamasında firmalara danışmanlık desteği verilecek. 

 

İki yıl sürmesi planlanan SAİGEP-1 Projesi'ne katılacak üyeler aynı zamanda (İGEME) İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi tarafından yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği çerçevesinde “yüzde 75” oranında destekten de faydalanabilecekler.

 

Sakarya'da üretimi, teknolojisi, bilgisi, deneyimi ve altyapısı ile ihracata en hazır sektörler arasında yer alan makine ve metal imalat sektörümüzde kendisini ihracat yapmaya hazır hisseden üyelerimizin elinden tutarak, onları düzenli birer ihracatçı firma yapmak istiyoruz. Yurtdışına açılmak isteyen ve bu konuda desteğe ihtiyacı olan üyelerimiz için çok faydalı olacağına inandığım söz konusu bilgilendirme toplantısına iştirakinizi önemle rica ederim. 

 

Proje ortağı olan Sakarya Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Burhan ÖZKAN tarafından proje hakkında detaylı bilgilerin verileceği “SAİGEP-1 Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi” tanıtım toplantısı 24 Kasım 2010 Çarşamba günü saat 14.00'te SATSO'da gerçekleştirilecek.

 

 

Haber Tarihi : 11/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::