SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç; “Farklı Düşünen Eğitimcilerle Girişimci Öğrenciler Yetişecek”

Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Şefi Öğretmen Günay Hasdemir tarafından hazırlanan Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında, 18 öğrenci ve 3 refakatçi ile 21.11.2010-11.12.2010 tarihleri arasında (üç hafta) Almanya-Berlin'de ABD ve Türkiye'de restaurant servis teknikleri ve uygulamalarındaki faklılıkların incelenmesi konulu staj yapacak… Üç hafta sürecek staj programının ardından öğrenciler uluslar arası geçerliliği olan staj katılım belgesi alacaklardır.

Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi tanıtım toplantısı SATSO'da yapıldı. Toplantıya, Meclis Başkanı Engin Özkoç 5. Meslek komitesi (Yiyecek İçecek ve Konaklama Hizmetleri) üyeleri, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü, Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Toplantıda konuşan Proje Bölüm Şefi Günay Hasdemir, “sektör-okul işbirliğinin iyi bir örneği olan bu ortak çalışma sonucunda öğrencilerimizin ve projenin tanıtımı, kamuoyuna duyurulması, seyahat esnasında ve gezilerde kullanmaları için kıyafetlerin temininde SATSO destek verdi. Özellikle SATSO 5. Meslek Komitesi (Yiyecek-İçecek ve Konaklama Hizmetleri)üyesi Yavuz Köprülüoğlu başta olmak üzere SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve tüm SATSO camiasına teşekkür ediyoruz. Projemizin temel amacı sektörün ihtiyacına yönelik ara eleman yetiştirerek ekonomi ve istihdama katkı sağlamak ve kaliteli kalifiye eleman yetiştirmek. Bunu SATSO ile başaracağımıza inanıyoruz. Projenin hazırlık aşamaları hakkında da bilgi veren Hasdemir, kriterlere uygun öğrencilerle çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, üç aylık bir dil eğitimi, Almanya'yı tanımaya yönelik uyum eğitimleri aldıklarını belirterek bu konuda okulumuz öğretmenleri Nazmiye Gündoğdu, Mehtap Yıldırım, Ramazan Kozanhan, Mehmet Çete' ye çok teşekkür ederiz.” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ise konuşmasında; gelişen ve değişen dünya koşullarında düz mantıklı öğrenciler yerine daha ileri görüşlü öğrenciler yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimizin girişimci ruhla yetişebilmeleri adına her türlü çalışmaya destek vereceğiz. İnsanlar hayallerinin peşinden giderler, sadece “iyi bir yerde çalışıp iyi olacağım” diye düşünmeyin, hayallerinizi büyütürseniz daha iyi olursunuz, sizin duygularınız, hayalleriniz bizim geleceğimizdir.” dedi.

SATSO 5. Meslek Komitesi Üyesi Yavuz Köprülüoğlu ise öğrencilerin ve öğretmenlerin bu başarılarının sektörün gelişimi ve geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek tebriklerini sundu.

Seçkin Sezer ise, öğrencilerimiz yüz akımız Almanya da Sakarya'yı temsil edecekler sadece öğrenmek değil kendi bildiklerinizi de öğretin ve ilimizi tanıtın diye konuştu.

Proje kapsamında görevli öğretmenler SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve 5. Meslek Komitesi Üyelerine katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim ettiler.

Söz konusu proje tanıtım toplantısının ardından yapılan kokteylde de SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç öğrencilerle yakından ilgilenerek, onların projeden beklentileri ve planları ile ilgili düşüncelerini aldı.

Haber Tarihi : 12/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::