Altuğ;“Kolayı herkes yapar, biz zora soyunduk”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, “(SAİGEP-1) Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi” ile “Makine ve Metal İmalatı” sektöründeki üyelerin düzenli birer ihracatçı firma olmaları için 2 yıllık bir çalışmaya start verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ilimizde ihracat yapma potansiyeli olan ve yaptığı ihracatı geliştirmek isteyen firmaların artması için çalışma başlattıklarını söyledi

 İlimiz ekonomisinin geleceği açısından SAİGEP Projesinin çok önemli olduğunu belirten Altuğ;“ Bu nedenle katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu tanıtım toplantısı. Bu projeyi yeni öğrenenler de fırsatı kaçırmadı. SATSO sitesinden form doldurarak katılabilirler. İhracat yapmak isteyenlere SATSO'dan çağrı yapıyoruz. Sakarya İhracatta ülke sıralamasında 8-9'ncu sırada ama lokomotif Toyota. Aslında Sakaryalı firmalarda da büyük potansiyel var ama yola koyulmak gerek. SATSO önderliğinde bu işe soyunuyoruz. Kolay işi herkes yapar biz zora soyunduk” diyerek Sakarya'daki tüm firmaları ihracat yapar hale getirmek istediklerini ifade etti. 

Başkan Akgün Altuğ'un ardından konuşan Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Burhan Özkan projenin detayları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Özkan konuşmasında devletin ihracat yapmak isteyen iller bazında verdiği desteğin sektörel olarak projeler kapsamında değerlendirileceğini ve bu projenin uygulayıcılığını sanayi ve ticaret odalarının üstlendiğini ve denetleyici kuruluşun da İGEME olduğunu belirterek ilimizde de SATSO'nun öncülüğünde öncelikle makine metal sektöründen başlanacağını ifade etti. 2 yıl sürecek olan projenin amacının makine ve metal imalatçıları sektöründeki firmaları düzenli birer ihracatçı firma haline getirmek ve böylece Sakarya'nın İhracatını Geliştirmek olduğunu belirten Özkan, makine metal sektörünün dışında 5 farklı sektöründe aynı zamanlı olarak projelendirilebileceğini dile getirdi.

Burhan Özkan konuşmasında devletin destek vereceği ana başlıklar hakkında bilgi vererek eğitim, yurt dışı pazarlama, fuarlar, alım heyetleri, istihdam konularının ana başlıklar olduğunu dile getirdi. Özkan; “Proje kapsamında belirlenen sektörde faaliyet gösteren seçilmiş firma sahipleri ve personelinin dış ticaret konusunda eğitilmesi, belirlenen ülkelere yurt dışı pazarlama faaliyetleri kapsamında pazar araştırması - iş gezileri - yurt dışı fuar organizasyonları vb. faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ile alım heyetlerinin ilimize getirilerek proje kapsamında seçilen firmalar ile iş birliği yapılmasının sağlanması hedeflenmiştir. Proje kapsamında düzenlenecek faaliyetlerin masrafının  %75' i Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkındaki 2010/8 nolu Tebliğ çerçevesinde İGEME / DTM tarafından firmalara geri ödenecektir.” dedi.Özkan son olarak projeye 15 firmanın katılması öngörüldüğünü ve bu öngörüler çerçevesinde de projenin toplam maliyetinin yaklaşık 385,000 $ / 550,000 TL. olduğunu belirtti. Sakaryalı iş adamlarının oldukça ilgi gösterdiği toplantı soru cevap bölümü ile devam etti.

Projeye dahil olmak isteyen firmaların www.satso.org.tr adresinde ve haberin basın kitinde bulunan başvuru formunu doldurarak  en geç 30 Kasım 2010 Salı günü mesai bitimine kadar Odamızın 291 24 24 no'lu faksına yada [email protected] adresine mail olarak iletmeleri önemle rica olunur

 

Haber Tarihi : 24/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::