SATSO'ya gelin işinizi geliştirin…

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ 24 Kasım 2010 Çarşamba akşamı SRT'de canlı olarak yayınlanan Salih Yalçıntaş'ın sunduğu Geniş Açı Programında “SATSO ne iş yapar?” sorularını cevapladı.

Geniş Açı programında, Salih Yalçıntaş'ın sorularını yanıtlayan Altuğ, SATSO ne iş yapar? Sorusunu cevapladı ve yapılan çalışmalar ve kente dair bütün konular hakkında bilgi verdi.

Sakarya'nın ekonomik durumu ve sorunlarına genel bakış, SATSO'da girişimcilik destekleri, genç ve kadın girişimcilerin faaliyetleri,  TİGEM ortak girişim projesinin oluşumu ve son durumu, Kümelenmenin Sakarya'daki önemli bir örneği olan SAMİB'in oluşumu ve çalışmaları, MARKA-KOSKEB-Kredi Garanti Fonu faaliyetleri ve üyelere destekleri, SAİGEP-1 Projesi'nin Sakarya ekonomisine sağlayacağı katkılar, Organize bölgeler, Geyve ihtisas organize bölgesi, Mobilya organize bölgesi, Taraklı'da SATSO tarafından restore edilen Fenerli Konak, UMEM kapsamında meslek liselerine SATSO desteği, SATSO aidatlarında yapılan aidat indirimi, SATSO'da yapılan Ar-Ge faaliyetleri hakkında izleyicilere bilgi verdi.

 Altuğ programda özellikle geçtiğimiz günlerde katıldığı “Türkiye Ekonomi Şurası” ve şurada konuştuğu konular hakkında konuştu;

 “Marmara Bölge Sözcüsü olarak Sakarya, Kocaeli, Bursa, Edirne, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Bilecik illerinin sorunlarını Sn. Başbakanımıza ilgili şehirlerden gelen talepleri göz önünde bulundurarak 5 ana başlıkta toplayarak aktardım. Ekonomiyle ilgili bakanlar, milletvekilleri, teknokratlar ve bürokratlarla izlediklerini anlatan Sn. Başbakan gerekli notları aldıklarını ve ilgili birimleri çalıştırarak ne gibi adımlar atacaklarını belirleyeceklerini ifade etti.

Sakarya'da yeni başlatılan imalatçılarımızı ihracata hazırlama projesi SAİGEP hakkında da bilgi veren Altuğ,''Artık üreticisine farklı destekler sunan bir İhracatı Geliştirme Merkezi İGEME, KOSGEB, MARKA, ABİGEM var. Bu kuruluşlar SATSO bünyesinde ve çeşitli projeler hazırlayarak imalatçılara iş geliştirme imkanları açıyorlar. Biz de SATSO olarak destekleyici çalışmalarda yer alıyoruz. 500 bin tl ‘ye kadar maddi destek kısmı da var. Proje 2 yıl sürecek.

Eğitim, yurtdışı pazarlama, alım heyetleri oluşturulması ve istihdam başlıkları altında çalışmalar yapılacak.

Yeni destek programımıza katılmak için www.satso.org.tr ‘daki formu doldursunlar. 30 Kasım'a kadar süresi var.

SATSO'ya gelin işinizi geliştirin diyoruz. Hatta genç girişimci iseniz kurslarımıza katılın işinizi kurun diyoruz.

Altuğ konuşmasında; SATSO'daki girişimcilik faaliyetleri hakkında da bilgi vererek girişimciliği önemsediklerini belirtti.

Girişimcilik hakkında Akgün Altuğ şöyle konuştu:

“KOSGEB ve SATSO olarak İş Aramayın İş Kurun girişimcilik programı ile bölgedeki girişimcilik potansiyelini artırmayı hedefledik. İlk kurs dönemini tamamlanırken, gösterilen ilgi nedeniyle yeni kurslar açmayı planlıyoruz.

 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından yürütülen ve ABİGEM, Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi' nin de desteklediği programda, ortak akıl portresi çizildi. SATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık ve ekibi ile SATSO Kadın Girişimciler Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve ekibi pek çok faaliyet gerçekleştirdiler. Global Girişimcilik Haftası kapsamında, SAÜ öğrenci konseyi işbirliğiyle örnek portreler konuk edildi ve girişimciliğin önemi anlatıldı. Benim de konuk olduğum programda öğrenci ilgisinden oldukça memnun kaldım. SATSO ev sahipliğinde ve Sakarya GGK organizasyonu ile düzenlenen Global Girişimcilik Haftası etkinliklerinin ilk gününde TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı girişimcilik öyküsünü anlattı. Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilen söz konusu konferansa üniversite öğrencileri ile her gün bir etkinlik, eğitim ve kutlamalarla devam etti.

Taraklı'da SATSO tarafından restore edilen Fenerli Konak, hakkında da bilgi veren Altuğ, “Taraklı'da Şehrimizin en önemli kültür ve mimari mirası olan Taraklı'da sembol bina haline gelen Fenerli Konak'ta restorasyon çalışmaları başladı” dedi.

Altuğ, ayrıca TİGEM Projesi hakkında şunları dile getirdi:

“İlimiz iklim ve toprak özellikleri itibari ile tarımsal üretime uygun bir yapıya sahip, büyük yerleşim birimlerine yakın coğrafi konumunun getirdiği ulaşım imkânları ile de ürünlerini pazarlayabilme yönüyle de avantajlıdır.

Nüfusun yarısına yakın bir bölümü geçimini tarım ve hayvancılıktan temin etmektedir.

TİGEM arazisinin Sakarya'ya kazandırılması da oldukça önemli bir konu bölgenin ilimize kazandırılması ile sektörün gelişmesi adına çok önemli bir adım atılmış olacak. TİGEM Projesi Marmara Bölgesinin sektörde hak ettiği yere gelmesini sağlayacak en büyük hayvancılık projesi olacak Sakarya Güç birliği tam bir birliktelikle hareket etti.Tarım Bakanı Mehdi Eker'e Sakarya'nın TİGEM konusunda kararlılığını anlattık. Sakarya'da yıllardır özlenen birliktelik TİGEM Projesinin gündeme gelmesi ile sağlandı. Dileriz ki bundan sonraki süreç, bu güçbirliği ve ortak akıl çalışmalarının başarılı ilk örneğini teşkil ederek bundan sonraki her atılımda varlığını gösterir.

Altuğ, bunun dışında ilimizin gündemindeki konulara da değindi. Kentsel dönüşüm, gar meydanındaki SATSO arazisi, Sakaryaspor'un durumu hakkında da Salih Yalçıntaş'ın sorularını cevapladı.

Haber Tarihi : 25/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::