“KGF KOBİLERLE EL ELE BÜYÜYOR”

Sakarya'daki işletmelerin gelişmelerinde, yatırımlarında rol hedefi olan “Kefalet KGF'den İstihdam KOBİ'den sloganı ile KOBİ'lere destek olmayı amaçlayan, Kredi Garanti Fonu, genel tanıtım toplantısını SATSO'da gerçekleştirdi.

Sakarya'daki işletmelerin gelişmelerinde, yatırımlarında rol hedefi olan Kredi Garanti Fonu, özellikle handikaplı durumlarda dost eli hüviyetini alıyor.

Halen uygulamaya açılan pek çok konuda destek verebilecek olan Kredi Garanti Fonu A.Ş.'nin genel tanıtımı ve işleyişi SATSO'da yapılan toplantıyla ilimizdeki bankacılara, üyelere tanıtıldı.

SATSO TV'den canlı olarak yayınlanan ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, yönetim Kurulu Üyeleri, ilimizde hizmet veren bankaların temsilcileri ve SATSO üyeleri katıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, sistemin yararlarını öğrenme açısından toplantının çok önemli olduğunu söyledi.  Altuğ : “Sakarya'da uzun yıllardır olmasına rağmen sadece 21 KOBİ ye kefalet verilmiş. Araştırdık. Kurumun tanınmamasından kaynaklanıyor. Bu hizmet tanınmalı''dedi.

Sunumu yapan Kredi Garanti Fonu A.Ş.'nin Hazine İşlemlerinden Sorumlu Birim Müdürü Ahmet Taner Çetiner şunları söyledi:

“KGF;  Bakanlar Kurulu'nun 14 Temmuz 1993 tarih, 21637 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 93/4496 sayılı Kararına istinaden faaliyet gösteren AECM üyesi özgün bir “Kredi Kefalet” kuruluşudur. Amacımız; KOBİ'lerin finansa erişimini kolaylaştırmak, KOBİ'lerin kayıt içine alınmasını sağlamak, KOBİ'lerin toplam krediler içindeki payını yükseltmek, KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak, KOBİ'lerin kayıt dışı piyasalar yerine Bankalardan borçlanmasını teşvik etmek. Hedefimiz; Uluslararası Kredi ve Kefalet Kuruluşları ile kaynak ve fon sağlayacak şekilde ilişkileri güçlendirmek, KOBİ'lerin kefaletimiz ile kullandıkları kredilerin, toplam krediler içindeki payını özkaynaklarımızın kaldıracı oranında artırmak, KGF hizmet standardını yükseltmek ve belgelendirmek, Kefil olunan firmaların derecelendirilmesi sistemine geçmek, Her bir banka şubesinden en az 1 KOBİ'ye kefil olmak.

Risk paylaşım esasına göre; özkaynaklardan verilen kefaletlerde KGF Payı olarak azami % 80, Banka Payı olarak ise, minimum % 20 veriyoruz. Hizmetlerimizin bilinirliği arttığında pek çok işletmeciye dost eli olabileceğiz. Halen uygulamada olan; “Her Köye Bir Kobi Projesi (CIP), UND (Uluslar arası Nakliyeciler Derneği) “İhracata Sevkiyat Desteği”, TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) “KGF&TTGV AR-GE Projeleri Desteği”, “Hazine Kaynaklı Kredi Garanti Desteği”,Denizcilik Sektörü Hazine İşlemleri konularında işletmecilerimizle yapabileceklerimiz var. El ele önemli gelişmelere imza atabiliriz.”  Dedi.

Toplantıda ayrıca KGF'nin Hazine İşlemlerinden Sorumlu Birim Müdürü Ahmet Taner Çetiner, katılımcılara Kredi Garanti Fonu'nun şubeleri, çalıştığı banka ve finans kuruluşları, kefalet değerlendirme kıstasları hakkında detaylı bilgiler verdi.

 Sunum için lütfen tıklayınız... 

Haber Tarihi : 26/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::