‘GİRİŞİMCİLİK PROTOKOLÜ'

SATSO'DA İMZALANDI

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, KOSGEB Sakarya Hizmet Müdürlüğü arasında eğitim protokolü imza töreni yapılarak yeni girişimcilik kursunun duyurusu yapıldı.

MARKA adına konuşan Erkan Ayan :

“Kendi İşini Kurmak İsteyenler; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) KOSGEB işbirliğiyle düzenleyeceği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' ile fırsatı yakalayın. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın ücretsiz düzenleyeceği girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 27 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor.

Girişimci adayları, Kalkınma Ajansı'nın KOSGEB işbirliğiyle vereceği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' ile iş fikirlerini hayata geçiriyor. Kalkınma Ajansı'nın Doğu Marmara Bölgesi'ndeki Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu illerinde vereceği 60 saatlik ücretsiz kurslardan sertifika alanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB'e başvuru hakkı kazanacak. Başvuruları başarılı bulunan girişimciler 27 Bin TL'ye kadar hibe, 70 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi almaya hak kazanabilecekler.''dedi.

 KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada özellikle SATSO'ya teşekkür ederek ‘'Bu eğitimlerin Sakarya ve Düzce'de verilmesi amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Sakarya Hizmet Müdürlüğü arasında eğitim protokol imzalıyoruz. Başka kuruluşlarla da yıl boyunca ‘'Girişimcilik okulu'' dediğimiz bir organizasyonla talepleri cevaplandırmayı istiyoruz. Duyuru olmadan gelen talepler var. Bu kültürün gelişmesinde SATSO'nun payı büyük. ‘'dedi

 SATSO Başkanı Akgün Altuğ ise kamuoyuna yaptığı açıklamada :''Yeni girişimciler kazanmak adına üzerimize düşen çalışmayı yapıyoruz. Gelen talepler umut verici. Bu kültürün yaygınlaşmasında katkımız olduğu için çok mutluyuz. SAÜ ile de ortak çalışmalarımız var. Bir önceki kursumuzu büyükşehir salonlarında açtık. MARKA ve KOSGEB işbirliğiyle de ortak akıl güçbirliğinin bir örneğini veriyoruz. 2011 yılında yeni çalışmalarımız olacak.''dedi.

Girişimci adayları, Sakarya'da 06 Aralık tarihinde, Düzce'de 12 Aralık tarihinde başlayacak girişimcilik eğitimleri için Kalkınma Ajansı'nın Sakarya ve Düzce'deki ofislerine bugünden itibaren şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Haber Tarihi : 29/11/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::