Milletvekillerinin de katılacağı toplantı düzenlenecek

 

Ortak Girişim Sakarya Tarım İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu SATSO'da toplanarak biriken sermayenin değerlendirilmesi konusunu görüştü. Toplantı konusunda bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ şunları söyledi:

“Sakarya' nın vizyon planlaması yapılırken tarımdaki öncelikli ve özellikli yerini de göz ardı edemeyiz, etmedik. İlimiz nüfusunun yarısı bugün hala geçimini tarımdan sağlıyor. Dolayısıyla katma değeri bu kadar büyük bir dinamonun şehir ekonomisindeki rolü iyileştirilmeliydi. Bizim Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz budur. Sahip olunan tarım topraklarının doğal verim gücünün yüksek olması üretim rekoltesini artırırken, kanatlı hayvan besiciliğinde, süt ve süt ürünleri üreticiliğinde de Sakarya'yı Türkiye'nin ön sıralarına taşır. 

 TİGEM konusu bu anlamda çok önemli. Odamız önderliğinde Sakarya TİGEM arazilerinin 30 yıllığına kiralanmasında da proje hazırladık açılacak ihaleye gireceğiz. Bu konu ile ilgili olarak Sakarya Ticaret Borsası, Adapazarı Ziraat Odası, Veteriner Hekimleri Odası, Kasaplar Odası, Süt birlikleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et üreticileri Birliği ve (HAY-KOOP) Hayvancılık Kooperatifleri Birliği gibi mesleki örgütlerle bir araya gelerek güzel bir şirket oluşturduk. TİGEM Sakarya'da hayvancılığın üssü olmalıdır. Bizler TİGEM'in Sakarya'ya getireceği kazançların farkındayız. Sakarya hem tarımsal ürün, hem pazara yakınlığı hem de iklimi bakımından hayvancılıkta hak ettiği yere sosyal sorumluluk projeleri de hazırlayan bu şirketle gelecektir. Daha önce sektörle ilgisi olsun olmasın bir çok yatırımcı da destek oldu. Sakarya Tarım İşletmeleri AŞ. İçin daha önce Yönetim Kurulumuzun aldığı karara istinaden ortaklardan taahhüt ettiklerinin %'de 1'ini yatırmalarını istedik. Bu toplantıda biriken sermayenin nasıl değerlendirileceği görüşüldü. Şimdi de tüm ortakların ve Sakarya Milletvekillerinin katıldığı büyük bir toplantı düzenleyerek hedefimizi ortaya koyacağız. Milletvekillerimize davet çıkarıyoruz ve mutlaka katılımlarını istiyoruz. Yakın zamanda gerçekleşecek toplantıya ilginin büyük olacağı düşüncesindeyiz. Kamuoyu ve basınımızın ilgisine teşekkür ederiz .'' dedi

 

Haber Tarihi : 1/12/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::