Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları, Eczaneler ve Parfümeri Ticareti) üyeleri ADASU (Adapazarı Su ve kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürü Rüstem Keleş'i makamında ziyaret ettiler.

SATSO Meclis Üyelerinden Murat Kılıç, Özlem Akalın, Turan Bölükbaşı ve Meslek Komitesi üyeleri Müjgan Çamyar, Levent Başyazıcı, Nihat Uğurhan'dan oluşan 15. Meslek Komitesi heyeti ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş'i ziyaret ederek ilimizin içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü, içme sularının denetim ve kontrolü, ilimizin kanalizasyon altyapısı konularında bilgi aldılar.

Komite üyeleri komitelerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek temsil ettikleri meslek grubuna en iyi hizmeti verebilmek adına göreve geldiklerini ve çalışmalarının da hızla devam ettiğini ifade ettiler. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi Üyesi Levent Başyazıcı ise sağlıkla ilgili bir komite oldukları için ilimizdeki içme suyunun kalitesi, denetim ve dağıtımları anlamında en doğru ve güncel bilgiyi ADASU'dan almak amacıyla ADASU'yu ziyaret ettiklerini dile getirdi.

SATSO 15. Meslek Komitesi üyeleri olarak ve mesleki anlamda da bağlantılı olması sebebiyle, şebeke sularının şartlandırılması ile ilgili bilgi alışverişi yapıldı. Levent Başyazıcı su ile ilgili tahlil sonuçlarının halk sağlığı açısından çok önemli olduğunu ve içme suyu kaynaklarının ve kaynakları besleyen yer altı su kaynaklarının korunması gerektiğini belirtti.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Keleş, komite üyelerinin taleplerinin değerlendirileceğini belirterek “Çevre sınır ve zaman tanımıyor, çok önemli ve titizlik isteyen bir konu ve bu anlamda özellikle Sapanca Gölü bizler için büyük önem taşıyor. Sapanca Gölü ile ilgili radikal kararlar alınmalı, bugün yapılan olumsuz bir şey yıllar sonrasını bile etkiliyor o yüzden gereken ihtimamı gösteriyoruz gelecek nesillere sağlıklı bir temiz bir hayat bırakmak için” diye konuştu. Keleş ayrıca “şehirde yaptığımız ve devam eden çalışmaların tamamlanması sonucu arıtmada en üst kaliteye ulaşacağız özellikle Erenler ve Serdivan bölgelerinin kanalizasyon altyapısının da tamamlanması ile ilgili de çalışmalarımız devam edecek” diyerek kentin kanalizasyon alt yapısı hakkında detaylı bilgi verdi.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi…

 

Haber Tarihi : 2/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::