Prof. Dr. İlhami Karayalçın, mobilyacılar için eğitime geliyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası  8nci ve 26ncı meslek komitelerinin ortak çalışması sonucu bir dizi karar alarak sektörün gelişimi için yeni faaliyetlere başladı . İlk olarak Sakarya Üniversitesi ile SATSO öncülüğünde ,ASEM, SAMOB ve Mobilyacılar Odası eğitim çalışmaları yapılacak. Meslek komiteleri temsilcileri üyelerine gönderdikleri mesajda neden eğitimi faaliyet olarak aldıklarını şöyle anlattılar:


Hem imalat hem de satış için rekabetçi ortam gelecekte çarpıcı bir şekilde farklı olacaktır. Ekonomi, eğitim, rekabet, müşteriler, küreşelleşme, çevreye verilen önem, teknolojik buluşlar, sosyal şartlar ve iş gücü gibi birçok konuda büyük değişimler meydana gelecektir. Bu değişimleri karşılamak ve değişime ayak uydurabilmek için firmaların geleceğe hazırlanması zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla mobilya sektörü, müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve hatta müşteri beklentilerini aşabilmesi, rekabet üstünlüğünü sağlayabilmesi için, bilgi temelli çalışmaların yapılmasının gerekliliğini anlayarak Sakarya Üniversitesi ile işbirliğine gitmiştir.

‘15 Aralık'taki  eğitim toplantısına  tüm üyelerimizden ilgi bekliyoruz'

Geleceğin işletmelerinin diğer işletmelerle rekabet edebilmek, üretimi arttırmak ve karşılaşılması muhtemel tehditlere çözümler bulabilmek için eğitimin önemi gün geçtikçe artmaktadır.

Bu nedenle Sakarya Üniversitesi tarafından Sakarya da faaliyet gösteren Mobilya Sektörüne yönelik olarak üniversite- sanayi /ticaret işbirliği çerçevesinde bir dizi eğitim programı düzenlenecektir.''

‘Üyelerle diğer eğitimler de belirlenecek'

Eğitimlerin ilki Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Araştırması konularında Türkiye'nin duayeni Prof. Dr. İlhami KARAYALÇIN tarafından firmaların başarısında eğitimin yeri ve önemi konusunda olacak. Bu eğitim , 15 Aralık Çarşamba günü saat 10.30 da SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda yapılacak.

Özellikle Sakarya Mobilya sektörü temsilcilerinin, gelişmek, geleceğe hazırlanmak için  bu eğitimlere gerekli ilgiyi göstermesi bekleniyor.

Haber Tarihi : 7/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::