Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan SATSO Heyeti ,Sakarya Baro Başkanı Nihat Nalbantoğlu'nu  makamında ziyaret etti.

Baro Başkanı Nalbantoğlu göreve geldikleri günden itibaren ilk olarak avukatların mesleki anlamda yaşadıkları sıkıntıların çözümü konusunda Ankara'da ilgili kurumlarla yoğun  girişimlerde bulunduklarını söyleyerek, “Hedeflerimiz var ,bu hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi. Bağımsız bir Adliye Sarayının ilimize kazandırılması için sürdürülen çalışmaların devam ettiğini kaydeden Nalbantoğlu, “Bağımsız bir Adalet Sarayı'nı arzuluyoruz. Çünkü mevcuttaki adliye binamız taleplere cevap veremiyor. Şehir merkezinde vatandaşlarımızın rahat ulaşım sağlayacağı, fiziki imkanları yeterli bir bina için destek aramaya ve görüşmelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini yeniden tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Altuğ konuşmasının devamında; “Adli ve idari yargının bağımsız ve çağdaş binada bulunması gerekmekle birlikte bunun hayata geçirilmesi konusundaki talebimizi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Ankara'daki yetkililere de ilettik ve desteklerimiz devam edecek bu, şehrimizin menfaatine önemli bir konudur ” dedi. Ticaret Mahkemesi'nin Sakarya'ya kazandırılması konusuna da değinen Altuğ, “ilimizde ticaret mahkemesinin kurulması çok önemli, bu konuda müşterek hareket etmekte fayda olacağını düşünüyorum, çalışmaları ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütelim. Çünkü bu kente en iyi hizmeti vermek amacıyla görevdeyiz ” diye konuştu.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 8/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::