SATSO 18. MESLEK KOMİTESİ SEDAŞ'A ENERJİ TEMİNİ SORUNLARINI İLETTİ

SATSO 18. Meslek Komitesi Üyeleri ( Mimarlık Mühendislik Faaliyetleri ve İnşaat Taahhüt İşleri) temsil ettikleri meslek grubunun sorunları, Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi'ne şikayet ve önerilerini sundular.

18. Meslek Komitesi Başkanı Yahya Büyüksaraçoğlu, Başkan Yardımcısı M. Mükerrem Çelik ve komite üyelerinden oluşan SATSO 18. Meslek Komitesi SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven'i ziyaret etti.

Komite üyeleri meslek gruplarının faaliyet alanları hakkında bilgi vererek 700 işadamını temsil ettiklerini inşaat mimarlık ve mühendislik sektörünün ilimizde iş hayatının lokomotifi olduğunu belirttiler.

Söz konusu ziyarette konuşan komite üyeleri SEDAŞ'la ilgili yaşadıkları sorunları dile getirerek bürokrasi konusundaki dilekçe ve şikâyetlerin geç cevaplanmasının işleyişin devamlılığı açısından sıkıntı yarattığını dile getirdiler.

Komite üyeleri özellikle inşa ettikleri binalara enerji temini konusunda sorun yaşadıklarını ve bu sorunun özellikle zincirleme olarak iş akışını olumsuz etkilediğini ve en büyük sorunlarının da dağıtım konusunda yaşandığını, verdikleri hizmetlerin aksamasına sebep olduğunu ifade ettiler. Toplu site inşaatı yaptıklarını belirten komite üyeleri trafo kurulması işlemlerinin uzun sürdüğünü ve bunlar işlemler sürerken şantiyenin trafosunun site sakinleri tarafından kullanılmasını talep ettiler

SEDAŞ İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven Sitelerle ilgili bu süreci taleplere göre zamanlamaya göre üzerinde çalışılacağını ifade ederek müşteri hizmetleri doğrultusunda çözeceklerini ve özellikle toplu sitelerin enerji teminini disiplin altına almak adına çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

İlimizde alt yapı oluşumunda sorumlu kurumların koordineli çalışmaları gerektiğini belirten sektör temsilcileri “Bu kurumlar düzenli ve koordineli çalışırsa hem hizmetler hızlı halka ulaşır hem de maliyet açısından daha iyi olur” diye konuştular.

ŞEHRİMİZDEKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN SIKLAŞMASI VE ARIZA SERVİSLERİNE ULAŞILAMAMASI SIKINTI YARATIYOR

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek Komitesi (Elektrik Ve Elektronik Malzemeler İmalat Ve Ticareti Meslek Grubu ) Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

 

Söz konusu toplantıya 10. Meslek Komitesi Başkanı Orhan Şen, Başkan Yardımcısı Zekeriya Aksoy, Meslek Komitesi üyesi   Serkan Özçiftçi Meslek Komite üyesi ve Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Borazancıoğlu, meclis ve meslek komite üyesi Ahmet Sağlam katıldı.

Toplantının ana gündem maddesini şehrimizde yaşanan elektrik kesintilerindeki artış ve bu yöndeki üyelerimizden gelen şikayetler oluşturdu.

Komite üyeleri yaptıkları açıklamada şunları dile getirdi; “Son zamanlarda enerji kesintileri nedeniyle SEDAŞ'ın dağıtım hizmetlerinin ve enerji kalitesinin düştüğü yönünde şikayetler alınmaktadır. Konuyla ilgili SEDAŞ'tan Odamıza yapılan açıklamada enerji kesintilerine neden olarak Odamız üyelerinin enerji nakil hatlarının bakımsız olması ve orta gerilimde de orijinal sigorta kullanmamalarından dolayı meydana gelen arızaların sistemi etkilemesi gösterilmektedir. Oysa bu tesislerin kabul ve kontrolleri SEDAŞ'ın kendi yetkilerindedir.  SEDAŞ, zaten arızalara neden olabilecek böyle tesisleri ikaz ederek düzeltme yapmalarını istemektedir. Burada önemli olan 7 gün/ 24 saat enerji dağıtım hizmetinin hangi standartlarda yapıldığıdır. Üyelerimizin asıl şikâyetleri özellikle arızaların sıklığı ve arıza anlarında arıza servislerine ulaşılamaması noktasında yoğunlaşmaktadır. Bu sebeple SEDAŞ yetkililerince yaşanılan sorunların bir an önce giderilmesi gerekmektedir”.  

Ayrıca, toplantıda, komite olarak yaşanılan sorun ve şikayetleri SEDAŞ bünyesine taşıdıkları ve konunun takibinin devam ettiği vurgulandı.

Söz konusu toplantı, elektrik sektörünün 2010 yılı değerlendirilmesi yapılarak, görüşülen konuların karara bağlanması ile sona erdi.

 

 

SATSO 14. MESLEK KOMİTESİ BURSA HIRDAVAT FUARINDAYDI…

SATSO 14. Meslek Komitesi (Boya Nalburiye Makine Hırdavat ve Teknik Malzeme Ticareti)  üyeleri geçtiğimiz günlerde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde ilgili meslek kollarından oluşan komite üyeleriyle müşterek bir toplantı düzenleyerek bölge odalar olarak birlikte hareket edilmesinin önemine ve sektörel fuarlara ortak katılımla güçbirliğinin sağlanması yönünde bir karar aldılar.

Bu doğrultuda SATSO 14. Meslek Komitesi üyeleri Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası ilgili meslek komitesinin davetlisi olarak Bursa Hırdavat Fuarı'na katıldı. Ayrıca yine sektörde güçbirliğinin sağlanması amacı ile Eskişehir ve Bursa, Ticaret ve Sanayi Odaları sektör temsilcilerinin katılımı ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda sektörel sorunların, çözüm önerilerinin ve olası işbirliklerinin görüşüldüğü ortak komite bir komite toplantısı düzenlendi.

Komite üyeleri bu tür ortak platform çalışmalarının sektörü daha da güçlendireceğine inandıklarını dile getirerek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Haber Tarihi : 10/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::