Oto Galericileri Sitesi Projesi Hazır

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 21nci Meslek Grubu ( Motorlu Taşıtlar ve Yedek Parça Toptan ve Perakende Ticareti Meslek Grubu) üyeleri, mesleki sorunlarını görüşmek ve istişarelerde bulunmak üzere kahvaltılı grup toplantısı düzenledi. Komite yönetiminde yer alan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Kösemusul, İbrahim Adak, Talip Kuriş, Meclis Üyesi Melih Kaykayoğlu, Kazım Yılmaz, Levent Bayraktar üyeleri kapıda karşıladı.

 Seçkin Otel ‘deki toplantıya yoğun ilgi gösteren üyeler,  SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, ve KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz'dan detaylı bilgiler aldılar ve zihinlerindeki soruları yönelttiler.

Meslek Komitesi Başkanı Hamit Bayraktar açış konuşmasında  “Üyelerimizin teşriflerinizde büyük memnuniyet duyduk.'' diyerek sözü SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç'a verdi.

Yönetime geldikleri günden itibaren ortak akıl güçbirliğiyle hareket etmenin öneminin altını çizdiklerini ve böyle hareket ettiklerini belirten Engin Özkoç, komitenin bir aile ortamında hareket ediyor olmasını takdirle karşıladığını belirtti ve : “Güzel bir şehirde yaşıyoruz ve hak ettiğimiz bir yönetimle, hak ettiğimiz bir çalışma ortamına kavuşmamız için gereken çalışmalar için elele veriyoruz. Böyle olduğumuz müddetçe  başarı ve karşıt etkenlerde güçbirliğimiz oluşacaktır.''dedi

Daha sonra oto galericileri sitesi konusunda bilgi veren Sakarya Oto Galericileri Derneği Başkanı Hakan Sahip, belediyenin gösterdiği yere proje hazırlandığını ve yakında kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.110 üyesi olan derneğin 80 dükkânı içeren projesinin hayata geçirilmesinde ortak hareket edilme kararı yinelendi.

Bu arada söz alan üyenin konuyu kentsel dönüşüme getirmesiyle çeşitli görüşler dile getirildi ve çarşıdaki bütünlüğün, çarşıyı modernleştirme adına çalışmalara girmesi gerektiği konusunda hemfikir olundu. ‘'Yoksa sizin adınıza bu karar verilir'' dendi.

 Ardından söz alan Dörtyol Merkez Oto Sanayii Çarşısı Koruma ve Güzelleştirme- Dayanışma Derneği Başkanı Aykut Kobaş, geçtiğimiz hafta bir toplantı yaparak bölgenin rehabilitasyonu adına bir proje hazırladıklarını ve ilk sunumu yaptıklarını açıkladı. Projenin kamuoyuna da anlatılacağı belirtildi.

Sakarya Üniversitesindeki programdan tekrar salona dönen SATSO Başkanı Akgün Altuğ da söz alarak konuyla ilgili şunları söyledi:

‘'Dörtyol sanayi çarşısı kendileri ne isterse onun gerçekleşmesinde yardımcı olacağız. Bunu sizlerin istemeniz gerekiyor. İşyerlerinizdeki yenilenmeler için, işletmelerin gelişmesi adına SATSO bünyesindeki çeşitli kurumlardan da yararlanabilirsiniz. KOSGEB Müdürü burada. Onun da anlatacakları var. MARKA, ABİGEM ve fazla tanınmadığı için yararlanılamayan KGF var. Kredi Garanti Fonu ile çalışmak için bankalarınızdan talepte bulunmanız yararınıza sonuçlar verebilir. Sanayi çarşısında esnafların terk ettiği alanların zabıta tarafından tespiti istenmiş. Bu çalışmanın hızlanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile bizzat görüşeceğim. Ortak akıl- güçbirliği ile çıktığımız yolda hareketi de birlikte oluşturacağız. Desteğiniz için teşekkür ederim. SATSO olarak her zaman yanınızdayız.''dedi

KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz da Sakarya'da hizmetlerinden yararlanacak 40 bin işletme olduğunu ancak 9 bin kayıtlı üye olduğunu belirterek destek çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi ve üyeleri KOSGEB'e çağırdı.

Komite yönetiminde yer alan SATSO Yön. Kur. Başkan Yardımcısı Mahmut Kösemusul, İbrahim Adak, Talip Kuriş, Meclis Üyesi Melih Kaykayoğlu, Kazım Yılmaz, Levent Bayraktar yılsonu değerlendirilmesi ve yeni yılda yapılacak çalışmalardan ümitli olduklarını belirttiler.            

 

Haber Tarihi : 15/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::