Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık GGK olarak bir başarıya daha destek olduklarını, SETT grubuna de destek arayışlarını başlattıklarını açıkladı

 Sakarya Genç Girişimciler Kurulu, Sakarya Üniversitesi'ndeki girişimci gençlerin projesi olan SAİTEM “Güneş Arabası'na” sponsor arayışını TOBB Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya götürerek destek istedi.

GGK Başkanı Tolga Ballık “Girişimci ruhu nerede varsa biz oraya destek olmak istiyoruz. Sakarya Üniversitesi'nde de projeleri olan gençleri doğru kurumlara yönlendirme adına çalışmalar yapıyoruz. Global girişimcilik haftası çerçevesinde konuğumuz olan TOBB Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya bu talebi ilettik. Takibimiz sonucu ilk anda 15. bin TL yollayarak desteğini verdi. Sponsorluk geliri Avustralya'da yapılacak güneş arabaları yarışmasında kullanılacak. SAÜ İleri Teknolojiler Topluluğu'nun bu yarışma için ne kadar çok emek verdiklerini gördük. Bir önceki yarışmada da uluslar arası ünü olan üniversitelerle yarışarak ilk 10'a girmişler. Bu yıl da GGK olarak nakliye vb diğer sorunlarına da destek olacağız. Ayrıca SAÜ'de yine SETT adıyla kurulu grubun aracına da sponsor arayışımızı sürdürüyoruz. Sn Sabancı'dan bu gruba da destek talebimizi ısrarla takip ettiğimiz gibi gençlerin ihtiyaç listesinden halledeceğimiz kısımları giderdik bile'' dedi

Bu arada Sakarya Genç Girişimciler Kurulu KOSGEB'in kurslarına katılarak hibe almak üzere projelerini hazırlayan kursiyerlerden bir bölümü  de birebir görüşerek destek olabilecekleri konuları sordular ve girişimcilik hikayelerini dinlediler.Tolga Ballık .''Girişimcilerimiz her konuda bize ulaşabilirler.www.ggksakarya.com ‘dan veya SATSO'dan bize ulaşabilirler, ayrıca kendilerini ilgilendiren konularda bilgi bulabilirler.'' dedi.

Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurularak istihdama katkı sunulması adına KOSGEB, işini kurmak isteyen girişimcilerin 60 saatlik uygulamalı eğitimlere katılması halinde önemli destekler veriyor.

DESTEK UNSURU ÜST LİMİT (TL) DESTEK ORANI (%) (1. ve 2. Bölge) DESTEK ORANI (%) (3. ve 4. Bölge)
İşletme Kuruluş Desteği Geri ödemesiz 5.000 60(Kadın veya özürlü girişimci:70) 70(Kadın veya özürlü girişimci:80)
Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği Geri ödemesiz 10.000
İşletme Giderleri Desteği Geri ödemesiz 12.000
Sabit Yatırım Desteği Geri Ödemeli 70.000

Haber Tarihi : 24/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::