SATSO –TEKNOKENT işbirliğiyle hazırlanan program üniversitede sanayiciye tanıtıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası - Sakarya Teknokent işbirliği ile düzenlenen San-Tez Ar- Ge Programı Bilgilendirme ve Proje Hazırlama Eğitimi, işletmelerin üniversitede hazırlanan projelerden yararlanma imkanını Sanayiciye anlattı. Üniversiteden çıkan projelerin sanayide uygulanması amacıyla hazırlanan program Sakarya Teknokent Konferans Salonu'nda kalabalık izleyici kitlesine aktarıldı.

Üniversite tez ödevinin sanayileştirilmesi ve devlet desteğini de alması olarak tasarlanan programa sanayiciler de davet edildi.

Açılış konuşmasını yapan TEKNOKENT Genel Müdürü Erkal Etçioğlu ;

“Sanayicilerimizin Ar-Ge'ye dayalı ihtiyaçların karşılanması ve toplumsal düzeyde Ar-Ge talebi oluşturmak için ihtiyaçlara bağlı araştırma programları oluşturulması ve sanayicinin Ar-Ge ve teknolojiye dayalı ihtiyaçlarını üniversitelerle işbirliği içerisinde çözüme ulaştırılması da önemli bir gereklilik'' düşüncesiyle oluşturulan çalışmaya gösterilen ilgiye teşekkür etti
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ da yaptığı konuşmada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çeşitli alanlardaki hibelerinden yararlanmada Sakarya adına girişimlerde bulunulmasının yararlı olacağını belirterek şöyle dedi;

“KOBİ'lerin mevcut Ar-Ge alt yapısından faydalanması istenilen düzeyin altındadır. 

Çözüm; Türkiye'nin ve ilimizin Ar-Ge faaliyetlerini bir araya getirerek kamu desteklerinden yararlanmak ve kendimizin tasarladığı yeni teknolojiler üretmektedir.

Ancak böylelikle müteşebbis ruhu canlandırabilir, kalkınmamızı sürdürebilir ve toplumumuzu zenginleştirebiliriz.

San-Tez / Yeni Teknoloji / Sürdürülebilir Kalkınma

Sanayicilerimizin Ar-Ge'ye dayalı ihtiyaçların karşılanması ve toplumsal düzeyde Ar-Ge talebi oluşturmak için üniversitelerle işbirliği içerisinde çözüme ulaştırılması da önemli bir gerekliliktir.

San – Tez / Ar-Ge İhtiyaçları / Sanayi - Üniversite İşbirliği Sanayi - Tez projeleri yani üniversiteden çıkan bir projenin, ortak olmak isteyen bir firmanın alt yapısı kullanılarak projeyi hayat geçirmeleri için SATSO olarak üzerimize düşen görev olduğu inancıyla bu projeye destek olduk.

Üniversite tez ödevinin – ürüne dönmesi -sanayileştirilmesi konusunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğinin farkındayız.

TEKNOKENT biz sanayiciler açısından çok önemli bir kurum, özel sektör mantığının da burada yaşatılmasının yararlı sonuçlara yol açacağına inanıyor, etkinliğin amacına ulaşmasını diliyorum”.

Kürsüye gelerek üniversitede TEKNOKENT'in önemini aktaran Rektör Muzaffer Elmas bilginin üniversite ve sanayici için çok değerli olduğunu belirterek; “SAÜ bu konuda henüz istenilen seviyeye gelmedi. Bu nedenle çalışmalar çok önemli.” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Ar-Ge çalışmalarına verilen önemi vurgulayarak özellikle üniversitenin bilimsel çalışmalarının Ar-Ge çalışmaları ile desteklenerek geliştirilmesinin gerekliliği ve ciddiyetini vurguladı. Elmas ayrıca, “Doğru hedeflerle doğru yerlere geleceğimize inanıyoruz” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Sanayi Ar-Ge Genel Müdürü San-Tez Komisyon üyeleri Ferhan Çelik ve Selvi Akdeniz ise San-Tez projesinin önemi ve gerekliliğine dikkat çekerek projenin hazırlanması, süreçleri ve iş akış planları ile ilgili katılımcılara detaylı bilgiler verdiler.

Sakarya üniversitesi Öğretim Görevlisi Çetin Karakaya ise Sakarya'nın proje kapsamında Sakarya'nın durumunu değerlendirerek, San-Tez'in bu bağlamda önemini vurguladı. Karakaya ayrıca, proje örnekleri hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Söz konusu toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

 

Haber Tarihi : 24/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::