Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Başkan Yardımcısı Fikret Bayhan ve beraberindeki heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu söz konusu ziyarette konuşan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sapanca Gölü'nün Kuzey Sahil Şeridi Bölgesi için planlanan Kentsel Tasarım Projesi hakkında SATSO Yönetimine bilgi vererek proje hakkında özellikle Sakarya'daki sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini almak istediklerini dile getirdi.

Proje hakkında konuşan Alemdar, “Bu bölge sadece Serdivan için değil, Sakarya için önemli bir değer niteliğindedir. Bunun için biz yaptık oldu zihniyeti ile hareket edemeyiz. Sakarya'yı ilgilendiren bir konu olduğu için Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek fikir alış-verişinde bulunuyoruz. Bunun için Sakarya'daki en önemli kuruluşlardan olan SATSO'yu da ziyaret ederek, projemizi paylaşmak istedik” diyerek amaçlarının Sapanca Gölü'nün kuzey kısmının yeniden Sakarya'ya kazandırılarak işlevsel hale gelmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Başkan Alemdar konuşmasında ayrıca; “Bu proje, hayali, ütopik bir proje değil. Eğer istenilirse, beğenilirse ve Sakarya kamuoyu bize bu konuda destek verirse, projenin yapılmasının önünde hiçbir engel kalmaz” diyerek Universiade Su Sporları Oyunları'nın Serdivan'da yapılmasını hedeflediklerini ve planlama ve zamanlama konusunda bu hedefin göz önünde tutulduğunu ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sapanca Gölü ile ilgili planlanan projeyi değerlendirerek oldukça fizible ve “Universiade Su Sporları Oyunlar”ının Sakarya'da yapılması gibi önemli bir hedef doğrultusunda hazırlanmış ciddi bir çalışma olduğunu belirtti. Altuğ konuşmasının devamında “Sakarya'nın böyle bir projeye ihtiyacı var. Bizler böyle bir Proje'nin ilimize kazandırılmasından ancak mutlu oluruz. Bu konuda gerek şahsım gerek SATSO olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. ” dedi.

İlimizde böyle önemli bir proje ile ilgili de ortak akıl ve fikir birliğinin sağlanması gerektiğinin önemine de değinen Altuğ ayrıca, Sapanca Gölü'ne olan ilginin arttırılması gerektiğini de belirterek “Sapanca Gölü'nün bilhassa kuzey kısmı atıl bir durumda. Bu bölgeye olan ilginin arttırılması gerekiyor. Bilhassa Yelkenli gibi su sporlarının hayata geçmesi, bölgeye farklı bir hava kazandıracaktır. Bu doğrultuda Yelken Klubü,  Sakarya Çevre Platformu ile de istişarelerde bulunulması proje için faydalı olacaktır” dedi.

Serdivan Belediyesi tarafından hazırlanan proje sunumunun ardından SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri de görüş beyanında bulundular.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 28/12/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::