Toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az olan kamyonetlere verilen K-1 / K-2 türü yetki belgelerinde uygulanan muafiyet oranı 31.12.2011 tarihine kadar uzatıldı.

Yeni indirim oranı %90 olarak belirlendi…

Toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetler ile şehir içi eşya taşımacılığı ve ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu, Nakliyecilik faaliyetinde iştigal etmek kaydıyla eşya taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerin 31.12.2011 tarihine kadar kendilerine uygun yetki belgelerini temin etmeleri gerekmektedir.

31 Aralık 2010 tarih ve 27802 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetler için alınacak yetki belgesi ücretlerinde Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin Geçici 13. maddesi uyarınca % 90 oranında indirim uygulanacaktır.

Bu itibarla;

 K1 Yetki Belgesi:

Belirli bir zaman tarifesine göre ve/veya belirli bir zaman taifesine uymaksızın eşya taşımacılığı yapacaklara verilir.

Ticari amaçla (Nakliyecilik) ; İl sınırları dahilinde yapılan eşya taşımaları ile belediye sınırları mücavir alanı içinde yapılan şehir içi eşya taşımalarında kullanılan ve toplam yüklü ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen taşıtlarla yapılan eşya taşımaları için yetki belgesi ücret indirimi 31/12/2011 tarihinde kadar uzatılmış olup, bu durumda olanlar için söz konusu tarihe kadar yetki belgesi ücretinde uygulanan indirim oranı %90 olarak belirlenmiştir.

 

 K2 Yetki Belgesi:

K2 yetki belgesi almak için başvuranların, kendi adına kayıt ve tescil edilmiş en az bir adet eşya taşımaya mahsus özmal ticari taşıta sahip olunması gerekmektedir.

 

Ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili olmak kaydıyla eşya taşımalarında kullanılan toplam yüklü ağırlığı 3.500 Kg. geçmeyen taşıtlarla yapılan eşya taşımaları için uygulanan indirimli yetki belgesi alma süresi 31/12/2011 tarihinde sona erecek olup, bu durumda olanlar için söz konusu tarihe kadar yetki belgesi ücretinde uygulanan indirim oranı %90 olarak belirlenmiştir.

Üyelerimize ve kamuoyuna duyurulur.

Haber Tarihi : 31/12/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::