AB'ye ihracat yapacak firmalarımızı doğrudan etkileyecek olan REACH ve CLP düzenlemesine ilişkin olarak bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tüm sanayici, tüccar ve iş adamlarına destek vermek amacıyla bilgilendirme semineri düzenleyecek…

12 Ocak 2011 Çarşamba günü 13.30-16.30 saatleri arasında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonunda gerçekleştirilecek olan eğitim seminerine üyeleriin yanı sıra, özellikle AB'ye kimyasal madde ve karışım ihracatı yapan tüm firmalar veya ihracatçı firmaların tedarikçilerinin katılımı öneriliyor.

İki bölümden oluşan seminerde,  REACH Tüzüğü, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Uzmanı İmdat ÖNER gözetiminde, CLP Tüzüğü Semineri ise Pınar ÖZGÜN gözetiminde gerçekleştirilecek

Eğitim seminerinde REACH Tüzüğü ile ilgili olarak; “REACH Tüzüğü hangi ürünleri kapsar?, Eşya nedir? Her ürün eşya mıdır? Ara durumlar nelerdir?, Kağıt, plastik, demir, tekstil ve bakır ürünlerine ilişkin akış diyagramları?, Yüksek Önem Arz Eden Maddeler(SVC,kanserojen, üreme için toksik maddeler), SVHC bildirimi nasıl ve ne zaman yapılır? Tedarik zinciri boyunca bilgi iletimi nasıl yapılır?, Ürettiğiniz ürünlerde SVHC maddesi olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim? SVHC maddesi varsa nasıl hesaplayabilirim? Hesaplama örnekleri, SIN List listesi nedir? Listede yer alan maddeler nelerdir?, Tasarlanmamış salınım nedir?Tasarlanmış salınıma örnekler, Eşyalarda salınımı tasarlanan madde var ise kayıt şartları nelerdir?Kısıtlamalar Listesi (Annex XVII) nedir?, Ürünlerim BOSH, Öko-Tec Standard 100 ve Uçucu Organik Maddeler(VOC) standartlarını sağlıyorsa Kısıtlamalar listesinde belirtilen şartlara uymam gerekir mi?” konularında bilgi verilecek.  

Seminerde bazı şartlarda Eşya ihracatçılarını da kapsayan ve Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması anlamına gelen CLP Tüzüğü ile ilgili olarak ise “Madde ve karışımlar nasıl sınıflandırılacak?(CLP Tüzüğü ve İçeriği), CLP Tüzüğü ile Neler Değişiyor?, CLP Tüzüğü Yükümlülükleri ve Geçiş Tarihleri, CLP Tüzüğü usul ve esaslarına göre  sınıflandırma, etiketleme ve ambalajlama yükümlülüğü, Envanter için bildirim yükümlülüğü (Avrupa Kimyasallar Ajansı'na), Harmonize sınıflandırma önerileri sunma, REACH ve CLP Tüzüğü Bağlantıları, CLP Tüzüğü Maliyet Değerlendirmesi” konularında detaylı bilgiler verilecektir.

Eğitime katılımla ilgili detaylı bilgiye; 264 291 03 00 (1134) no'lu ulaşabilirsiniz.

 

Haber Tarihi : 4/1/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::